14 mai 2010

Youssou N’Dour ar putea candida la preşedinţia Senegalului

Youssou N’Dour a anunţat de curând că va face primii paşi în lumea politică, având în vedere chiar posibilitatea de a candida pentru funcţia de preşedinte, contrariat de situaţia de pe scena politică a ţării sale natale. Renumitul muzician de origine senegaleză se va afla vara aceasta pentru prima dată în România, artistul urmând a susţine un spectacol pe 30 iulie 2010, la Arenele Romane din Bucureşti, în cadrul unui nou eveniment marca World Music Masters.

Youssou N’Dour, muzicianul declarat de către revista The Rolling Stone “cel mai cunoscut interpret de origine africană”, şi-a surprins de curând fanii cu un anunţ privind implicarea sa tot mai activă pe scena politică a Senegalului. Decizia de a intra în politică a fost luată ca reacţie la comportamentul actualului preşedinte al ţării, Abdoulaye Wade, care şi-a exprimat intenţia de a-şi numi fiul ca viitor conducător, fapt ce contravine directivelor constituţionale. “Oamenii nu cunosc constituţia îndeajuns de bine, însă trebuie să fie clar că puterea are limite. Poporul va decide ceea ce este cel mai bine pentru el, tot ce pot spune acum însă este ca de acum înainte, eu nu voi mai fi neutru atunci când este în discuţie viitorul ţării mele!” a declarat recent Youssou N’Dour. Deşi artistul neagă momentan intenţia de a candida pentru preşedinţia Senegalului, el nu exclude posibilitatea de a face acest pas în viitorul apropiat, lansând în urmă cu câteva zile un program politic de opoziţie, al cărui prim obiectiv este informarea publică privind sistemul politic actual.

Extrem de iubit în Senegal, Youssou N’Dour nu şi-a părăsit ţara niciodată, în afara turneelor care l-au purtat de-a lungul anilor prin Europa şi Statele Unite ale Americii. Pe parcursul carierei sale, artistul a ajutat la dezvoltarea industriei muzicale senegaleze, învestind în label-uri de producţie şi studiouri moderne, dar şi în instituţii de finanţare a activităţilor culturale. Pe lângă cariera muzicală, Youssou N’Dour mai deţine în prezent şi un grup media, intitulat Futurs Medias, şi se numără printre membrii activi ai campaniilor umanitare pentru Africa.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook