6 august 2013

William Samuraiul

William SamuraiulEditura Humanitas a publicat cartea „William Samuraiul” de Giles Milton, adevărata poveste a lui William Adams, primul englez care a pus piciorul în Japonia şi care a inspirat celebrul roman al lui James Clavell, „Shōgun”, cunoscut în toată lumea.

Library Journal rezumă astfel: „În 1600, în zorii lumii moderne, când călătoriile peste mări şi ţări erau măsurate în luni şi chiar ani, William Adams (1564–1620), marinar englez cu origini modeste, eşuează pe ţărmul Japoniei alături de câţiva dintre tovarăşii săi. Printr-o combinaţie de îndemânare, isteţime nativă, viclenie şi noroc, Adams devine confidentul lui Tokugawa Ieyasu, puternicul shōgun care a întemeiat Japonia modernă. Milton îl plasează pe Adams în centrul exuberantei istorii populare a primelor contacte europene cu societatea japoneză, în multe privinţe mai rafinată şi mai civilizată decât Europa.“

Giles Milton, scriitor și jurnalist englez specializat în istoria explorărilor geografice și în literatura de călătorie, s-a născut la 15 ianuarie 1966 în Buckinghamshire. În cărţile sale – bazate atât pe documente de epocă nepublicate (în special scrisori, jurnale de bord, jurnale intime), cât și pe documente de arhivă aparţinând Companiei Indiilor de Est și găzduite în prezent de British Library – manifestă un interes special pentru aventurierii din secolele al XVI-lea și al XVII-lea și prezintă impactul primilor negustori englezi asupra populaţiei indigene.

William Adams, eroul din „William Samuraiul„, considerat primul navigator englez care a ajuns în Japonia, a inspirat personajul John Blackthorne din „Shōgun”, bestsellerul lui James Clavell.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook