25 aprilie 2017

Violins of Hope

Pe data de 26 aprilie 2017, în intervalul orar 10:00-15:00, în Foaierul Sălii Tronului din cadrul Muzeului Național de Artă al României (MNAR), sunt expuse opt viori istorice cu o valoare inestimabilă, care fac parte din colecția privată a reputatului Amnon Weinstein, unul dintre cei mai respectați creatori de viori din lume.



Weinstein a restaurat și colecționat viori cu povești emoționante care au aparținut unor muzicieni evrei, supraviețuitori ai Holocaustului, așa cum este cazul și celor opt instrumente expuse la București.

În cadrul expoziției, viorile sunt însoțite de poveștile foștilor proprietari, transmițând astfel un mesaj puternic despre tragismul experiențelor umane din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Toate viorile sunt complet funcționale și au fost folosite în concerte susținute la Ierusalim, Paris, Madrid, Londra, New York, Roma sau Oslo.

Proiectul „Violins of Hope” a început în 1996 și este dedicat celor peste 400 de rude ale lui Weinstein care au murit în Europa de Est în perioada Holocaustului.

Expoziția „Violins of Hope” este organizată de Muzeul Național de Artă al României (MNAR) alături de Societatea Muzicală și susținută în exclusivitate de Jaguar Land Rover.

Accesul la expoziție pentru public este gratuit.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook