30 iunie 2016

Viaţa pe 6 picioare

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la primul modul al Școlii de Vară de la Antipa, intitulat „Viața pe 6 picioare”, care se desfășoară în perioada 4–8 iulie 2016 în Sala Atelier a Muzeului, între orele 10:15 și 12:30.

Universul uimitor al insectelor ne oferă o diversitate impresionantă de culori, forme, mărimi, comportamente şi obiceiuri care pot inspira redactarea unor adevărate poveşti. Modulul „Viața pe 6 picioare” descifrează unele dintre cele mai fascinante mistere și lămureşte curiozități izvorâte din lumea acestor viețuitoare.

Ştiaţi că majoritatea plantelor sunt polenizate de albine? Fără aceste insecte, multe dintre fructele şi legumele pe care le consumăm cu atâta plăcere, nu ar mai exista.

Insectele formează grupul de animale cel mai divers şi cel mai numeros de pe Pământ, cu aproape 1 milion de specii descrise. Aceste creaturi reprezintă peste trei sferturi din totalul speciilor de animale cunoscute până în prezent şi reuşesc să populeze cu succes toate mediile de viaţă (terestru, acvatic, aerian). Importanţa lor pentru natură şi pentru om este covârşitoare – dacă insectele ar dispărea, întreaga lume vie ar avea de suferit!

În cadrul modulului dedicat studiului insectelor, cursanții participă la activităţi teoretice şi practice având ca subiect cunoaşterea, prepararea, vizualizarea la microscop şi conservarea diferitelor clase de insecte. Pe parcursul acestui modul, copiii au ocazia să înveţe caracteristicile celor mai importante ordine din clasa Insecta, vor afla despre dovezi de dexteritate, de organizare, modalităţi de construire a cuibului, de procurare a hranei. De asemenea, copiii vor înţelege cum se face o colecție științifică, care este rolul unei colecții entomologice şi participă la o deplasare pe teren, unde vor putea să aplice noțiunile teoretice învățate.

Modulul dedicat Insectelor este susținut de muzeograful Alexandra Florina Popa. Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, iar taxa de participare la acest modul este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 frați. Înscrierea participanților se poate face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook