2 aprilie 2010

Viaţa Domnului nostru

Viaţa Domnului nostruLa Humanitas Multimedia a aparut în format audio, în lectura lui Marian Râlea, „Viaţa Domnului nostru„, scrisă de Charles Dickens special pentru copiii săi.

Marian Râlea spune: „Copiii cred în povestea miraculoasă şi plină de mister a Mântuitorului. Dacă şi atunci când vor deveni mari vor avea credinţa că povestea lui Isus a fost adevărată, poate că vom trăi într-o lume mai bună şi mai fericită. Şi centrul lumii va fi pe muntele Tabor.”

Iată începutul:



Charles Dickens a scris „Viaţa Domnului nostru” pentru un public foarte intim, dar în acelaşi timp, foarte exigent: propriii săi copii. Cartea a fost scrisă între anii 1846-1849, cam în aceeaşi perioadă în care a scris şi „David Copperfield”.

Viaţa Domnului nostru” a fost publicată la 64 de ani de la moartea scriitorului, în 1934.
În acest text, pe care Dickens nu a dorit să îl vadă publicat şi care era destinat numai familiei sale, scriitorul vorbeşte cu căldură şi umor despre o viaţă care a schimbat o lume.

André Maurois rememora: „În 1870, când a murit Dickens, în toate casele englezeşti, americane, canadiene, australiene, vestea morţii lui a fost dată copiilor ca şi cum ar fi fost vorba despre o rudă; se spune că un băieţel a întrebat: «A murit domnul Dickens? Nu cumva o să moară şi Moş Crăciun?»”

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook