21 iunie 2012

Vânătorii de capete

Din 22 iunie 2012, intră în cinematografele din România thrillerul norvegian „Vânătorii de capete” („Hodejegerne”), ecranizare a romanului omonim semnat de Jo Nesbø.



În afară de faptul că este scund, Roger Brown (interpretat de Aksel Hennie) este un om care aparent are de toate: este cel mai de succes headhunter din Norvegia, este căsătorit cu extrem de frumoasa Diana (interpretată de Synnove Macody Lund), proprietara unei galerii de artă, locuieşte într-o vilă magnifică. Dar, ca să reziste financiar, are încă un job, de noapte: fură obiecte de artă.

La un vernisaj, soţia i-l prezintă pe Claes Greve (interpretat de Nikolaj Coster-Waldau) care, cu trecutul său de soldat de elită şi cu experinţa sa în industria electronică, este candidatul perfect pentru postul de de CEO al companiei Pathfinder, companie pentru care Roger tocmai recrutează. Claes se află, de asemenea, în posesia unui tablou de valoare, „Calydonian Boar Hunt”, de Rubens, una dintre cele mai căutate picturi din istoria artei moderne. Roger vede acum şansa de a scăpa pentru totdeauna de problemele financiare – şi începe să planifice cea mai mare lovitură a sa.

Se pare însă că şi Greve joacă, de asemenea, un joc. Când Roger pătrunde în casa lui, găseşte ceva care îi bulversează complet viaţa şi, în curând, va trebui să lupte pentru supravieţuire…

Vânătorii de capete este un thriller cu acţiune intensă, dar, de asemenea, o investigaţie provocatoare în probleme de trădare, răzbunare şi ambiţii mortale…

Morten Tyldum, regizorul filmului, mărturiseşte: “Pentru mine, Aksel a fost singura opţiune pentru rolul principal din „Vânătorii de capete”. Voiam sa fac un film de suspans în spiritul lui Jo Nesbø, care să-ţi taie răsuflarea şi aveam nevoie de un actor cu un registru excepţional. Aksel este un actor foarte bun, și are toate calitățile necesare pentru a realiza rolul. Încă de când am făcut împreună „Buddy” eram în căutarea unui proiect la care să lucrăm împreună, iar cu „Vânătorii de capete”, în cele din urmă, am reuşit.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Vânătorii de capete"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook