13 aprilie 2011

Valeriu Butulescu a primit „Welika plaketa” la Festivalul Internaţional de Satiră din Bosnia Herţegovina

Pe 10 aprilie la gala finală a ediţiei a opta a Festivalului Internaţional de Satiră din Bijeljina (Bosnia şi Herţegowina) lui Valeriu Butulescu i s-a decernat premiul „Welika plaketa” pentru activitate literară.

Juriul şi-a motivat astfel decizia: „Valeriu Butulescu este unul dintre cei mai buni şi mai activi scriitori satirici din Balcani, un excelent popularizator al aforismelor în întreaga lume”.

Aforismele sale, în general acide şi ironice, au o bună percepţie în sud estul Europei, şi nu numai. Cărţile sale au fost traduse şi publicate în bulgară, macedoneană, sârbă, croată, slovenă, albaneză şi aromână.
În prezent se află în lucru o nouă ediţie sârbă (Belgrad) şi o ediţie în limba turcă (Istambul).

Scriitorul va avea anul acesta apariţii şi în afara Balcanilor. Este vorba de două noi ediţii; una în limba italiană (Torino), alta, la Alicante, în limba spaniolă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 6 voturi
Încarc...

One thought on "Valeriu Butulescu a primit „Welika plaketa” la Festivalul Internaţional de Satiră din Bosnia Herţegovina"

  1. Simona Enache spune:

    Sincere felicitari distinsului autor! Totodata, asteptam cu nerabdare aparitia noilor editii in diverse limbi. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook