11 septembrie 2012

Urşii de aur ai Europei

Reţeaua institutelor culturale europene, EUNIC Berlin, organizează în perioada 13 septembrie – 29 noiembrie 2012, evenimentul cinematografic „Europas Goldene Bären“ („Urşii de aur ai Europei“) la cinematograful Arsenal. Evenimentul aduce pe marele ecran o selecţie de peste 30 de lungmetraje şi scurtmetraje, câştigătoare ale celui mai important premiul, Ursul de Aur, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Seria de filme reprezintă o călătorie prin istoria Berlinalei, de la începutul ei, în 1951, până astăzi. Filmele permit comparaţii, care trec dincolo de graniţele în timp şi spaţiu şi aduc o dovadă în plus pentru legăturile culturale tot mai strânse între ţările Europei.

Evenimentul începe în data 13 septembrie 2012, în cinematograful Arsenal, cu proiecţia filmului „Femeia şi străinul“ de Rainer Simon. Cuvântul de deschidere va fi susţinut de directorul Berlinalei, Dieter Kosslick, şi directoarea ICR Berlin, Cristina Hoffman. Invitaţii Rainer Simon (regizor, Germania), Emilio Martínez Lázaro (regizor, Spania), Želimir Žilnik (regizor, Serbia) vor prezenta filmele şi vor răspunde întrebărilor din partea publicului.

Până la sfârşitul lunii noiembrie, cele 14 institute culturale participante îşi vor prezenta filmele câştigătoare la cinematograful Arsenal, unul dintre cele mai importante cinematografe din Berlin.

Evenimentul este iniţiat de EUNIC Berlin, în cooperare cu Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi Arsenal – Institut pentru Film şi Artă Video.

România este reprezentată de cele două filme scurtmetraje căştigătoare ale Ursului de Aur în 2003, respectiv 2008:
– „Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea” („Eine Stange Kent un ein Päckchen Kaffe”), regizat de Cristi Puiu, cu Victor Rebengiuc, Mimi Brănescu, Matei Brătilă
– „O zi bună de plajă” („Ein guter Tag zum Schwimmen”), regizat de Bodgan Mustaţă

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook