16 octombrie 2013

Un tezaur necunoscut – biblioteca dr. Grigore Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în ciclul de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”. Sâmbătă, 19 octombrie 2013, începând cu ora 11:00, în Sala Multimedia este organizată conferința intitulată „Un tezaur necunoscut – biblioteca dr. Grigore Antipa”, susținută de către dr. Oana Ersilia Anton.

Muzeul Antipa ascunde, pe lângă colecțiile științifice de mare valoare, un alt tezaur neprețuit. Este vorba despre biblioteca sa, locul în care stau ”ascunse”, de peste un secol, mii de cărți, care mai de care mai interesante. Unele sunt interesante din punct de vedere știinșific, altele din punct de vedere bibliofil, iar altele sunt adevărate bijuterii, cu coperți din piele încrustate cu pietre prețioase și margini aurite ori cu paginile pictate manual. Toate au în comun faptul că, cel care le-a adunat laolaltă, pentru documentarea și specializarea cercetătorilor, a fost dr. Grigore Antipa.

Colecția de carte a Muzeului include lucrări din domenii variate: zoologie generală și sistematică, faunistică și oceanografie, botanică și paleontologie antropologie și etnografie , ecologie și protecția mediului, anatomie și microbiologie, parazitologie și patologia plantelor și animalelor dar și lucrări de fizică, chimie, matematică, geografie, legislație, sociologie și economie.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon 021.312.88.26 (tasta 4) sau prin e-mail la adresa florentinap@antipa.ro. Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 15 de lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook