11 februarie 2015

Un actor despre Marele Teatru și rolurile sale

Institutul Cultural Român din New York organizează patru evenimente de teatru și poezie românească, în SUA și Canada, în luna februarie 2015, care îl au ca protagonist pe actorul și directorul de teatru Constantin Chiriac. Turneul nord-american se va desfășura sub genericul „Un actor despre Marele Teatru și rolurile sale! Poezia Teatrului și Teatrul Poeziei!” Este un amplu recital liric de poezie religioasă, care selectează poeme din trei secole de istorie a poeziei române.

An actor

Primul eveniment are loc la sediul ICR NY, sala Auditorium, în data de 11 februarie 2015, de la ora 19:.00. Constantin Chiriac interpretează fragmente din rolurile pe care le joacă în spectacole de la Sibiu („Lecţia”, de Eugène Ionesco, “Oedip”, după Sofocle, „D’ale carnavalului”, de I.L. Caragiale, „Turandot”, de Carlo Gozzi, „Lulu”, de Frank Wedekind, “Aşteptându-l pe Godot”, de Samuel Beckett, „Moi, Rodin”, de Patrick Roegiers, „Trei surori”, de A.P. Cehov, „Othello”, de William Shakespeare, „Idiotul”, de F. Dostoievski).

De asemenea, Constantin Chiriac are numeroase și importante întâlniri profesionale în zilele cât va fi la New York (10-13 februarie). Actorul și directorul general al Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu se va întâlni, la sediul Drama League, cu Directorul Executiv, Gabriel Shanks, Directorul Artistic, Roger Dantforth, și Directorul Comercial, Toby Banks; cu Președintele Brooklyn Academy of Music (BAM), Joe Melillo; cu Jorge Cacheiro, Chair of Pace School of Performing Arts. La Pace University, se va întâlnii cu studenții de la actorie și va susține un workshop. Apoi, vor urma alte întâlniri profesionale la Park Avenue Armory, cu Michael Lonergan, Producing Director; cu regizorul, scenaristul și actorul Neil LaBute. Pe 12 februarie, la New York, Constantin Chiriac este invitat de Președintele Brooklyn Academy of Music (BAM), Joe Melillo, să participle la Opening Night, la Brooklyn Academy of Music (BAM), la piesa de teatru The Iceman Cometh, de Eugene O’Neill (cu Nathan Lane în rol principal).

Vor urma două evenimente la Montreal, în Canada, în 15 februarie, după cum urmează: la ora 13:00, se desfășoară recitalul extraordinat Metanie ție, Părinte, la Catedrala Ortodoxă Română „Buna Vestire”. De la ora 16.00 la ora 20.00 vor urma proiecții video a fragmentelor din rolurile domnului Constantin Chiriac, eveniment care are titlul: Domnule și frate Eminescu și care se va desfășura la adresa 6767 chemin Cote-des-Neiges, H3S 2T6, sala 697.

La Moncton, Canada, Constantin Chiriac va participa la semnarea acordului de înfrățire între Universitatea Moncton și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu pentru următorii 5 ani, la o conferință organizată de Universitatea Moncton pentru studenții departamentului de Artă Teatrală, cu tema Growing Smart/Smart Growing. De asemenea, Constantin Chiriac va susține pentru studenții aceleiași universități un recital, în limba engleză, din operele lui Marin Sorescu și Carl Sandburg, pe data de 18 februarie, ora 10.30.

Constantin Chiriac este director general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, din anul 2000, iar din 1994, este președinte al Fundației „Democrație prin Cultură” din Sibiu și director general al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În perioada 2004 -2007, a fost vicepreședinte al Asociației „Sibiu -Capitalp Culturală Europeană 2007”.

A jucat în peste 20 de filme românești, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, susținând recitaluri în peste 50 de țări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat, se numară „Moromeții” (1987, regia Stere Gulea) și „Croaziera” (1981, regia Mircea Daneliuc).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook