21 iulie 2011

Ultimul Harry Potter a dominat şi box office-ul românesc

Filmul cu cea mai bună lansare din istoria cinematografiei, „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2” („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2”), a dominat incontestabil box office-ul românesc din weekendul lansării, fiind vizionat în premieră de aproximativ 43.000 de spectatori.



Ultimul film al fenomenului mondial ce are la bază romanele lui J.K. Rowling, „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2” a fost lansat simultan în 26 de cinematografe de către MediaPro Distribution şi a devenit odată cu premiera sa pe ecranele româneşti cel mai răsunător debut al seriei la noi în ţară.

În box office-ul românesc din acest weekend, „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2” a surclasat filme precum „Profa rea, dar buuuna” („Bad Teacher”) şi „Transformers 3”, care au fost vizionate de aproximativ 13.000 şi respectiv de 9.000 de spectatori.

După ce a doborât mai toate recordurile posibile, generând încă din primele zile încasări de peste 476 de milioane de dolari la nivel mondial, „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2” a fost lansat simultan în 59 de teritorii şi a devenit cea mai de succes premieră cinematografică a tuturor timpurilor din Anglia, unde a obţinut încasări de 36,6 milioane de dolari, şi Australia, care a generat venituri de 26,7 milioane de dolari.

Printre recordurile doborâte de ultimul Harry Potter se numără acela pentru cel mai bun box office pentru o singură zi – vineri, când a cumulat 92,1 milioane de dolari – şi totodată recordul pentru cea mai bună zi de lansare.

Filmul a început să desfiinţeze recordurile precedente încă dinaintea lansării, numărul colosal de bilete vândute în avans oferind un prim indiciu al box office-ului fenomenal ce avea să urmeze.

Aflaţi pentru ultima dată pe marile ecrane în interpretarea legendarelor personaje care le-au adus faimă la nivel mondial, actorii Daniel Radcliffe, Rupert Grint şi Emma Watson, îşi iau rămas bun de la fani alături de nume mari ale cinematografiei precum Ralph Fiennes, Maggie Smith, Helena Bonham Carter şi Robbie Coltrane, ducând la bun sfârşit decada Harry Potter.

În acest capitol final, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu confruntarea epică dintre Harry Potter şi cel mai mare duşman, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârşit cu dramatica încleştare între bine şi rău. După ce au distrus un Horcrux şi au aflat semnificaţia magicelor Talismane ale Morţii, Harry împreuna cu Ron şi Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o şansă de a-l distruge pe Cap-de-mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reuşeşte să pună mână pe Bagheta de Soc şi acum vrea cu orice preţ să atace Şcoala Hogwarts şi să pună stăpânire pe cele două lumi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook