26 noiembrie 2008

Twilight

Un adevărat fenomen, filmul „Twilight” („Amurg”) a pus America pe jar şi a condus degajat box-office-ul, înregistrând în weekendul trecut încasări de peste 70,5 milioane de dolari. Cu peste 30 de milioane de dolari încasaţi doar în ziua premierei, filmul s-a clasat pe locul trei în clasamentul celor mai bine vândute bilete de cinema online din istorie, imediat după „Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith” („Războiul Stelelor: Episodul III – Razbunarea Sith”) şi „The Dark Knight” („Cavalerul Negru”).


Printre filmele cărora a trebuit să le ţină piept, s-au numărat „Quantum of Solace”, „Madagascar 2” şi „Bolt”, producţii care au pierdut lupta pentru deţinerea supremaţiei box office-ului american în favoarea lui „Twilight”, thriller a cărui regie este semnată de Catherine Hardwicke, devenind astfel cel mai de succes film regizat de către o femeie din istoria cinematografiei.

„Twilight” este prima ecranizare din seria celor 4 cărţi care alcătuiesc saga autoarei Stephenie Meyer – o tânără scriitoare catalogată de critici ca fiind noua J.K. Rowling, saga care a fost vândută în peste 25 de milioane de exemplare în întreaga lume. Filmul aduce pe marile ecrane o poveste de dragoste modernă şi plină de acţiune, între un vampir şi o muritoare. Bella Swan (interpretată de Kristen Stewart) a fost întotdeauna o persoană diferită, care a preferat să rămână în afara grupurilor de fete populare din liceul său din Phoenix. Nici atunci când mama ei se recăsătoreşte şi o trimite pe Bella să locuiască cu tatăl ei într-un orăşel ploios numit Forks, din statul Washington, ea nu se aşteaptă să se producă vreo schimbare majoră în viaţa ei. Asta până când îl întâlneşte pe misteriosul şi mult-prea-frumosul Edward Cullen (interpretat de Robert Pattinson), un băiat cum nu a mai întâlnit vreodată. Inteligent şi spiritual, el pare că vede până în sufletul ei. Curând, Bella şi Edward se văd prinşi într-o poveste de dragoste pasională şi neortodoxă. Edward poate alerga mai repede decât o pumă, poate opri o maşină în mers doar cu propriile mâini şi nu a mai îmbătrânit din 1918. Ca orice vampir, este nemuritor. Dar nu are colţi şi nu bea sânge uman; Edward şi familia sa sunt unici printre vampiri în ceea ce priveşte acest stil de viaţă. Pentru Edward, Bella este ceea ce el a aşteptat timp de 90 de ani – sufletul lui pereche. Dar ce se va întâmpla cu Edward şi Bella atunci când James (Cam Gigandet), Laurent (Edi Gathegi) şi Victoria (Rachelle Lefevre), vampirii duşmani de moarte ai familiei Cullen, vin în oraş să îi caute?

Din 23 ianuarie, filmul, distribuit de MediaPro Distribution, va putea fi vizionat şi în cinematografele din România.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook