2 iunie 2014

Trilateral România-Grecia-Italia

Institutul Cultural Român și Accademia di Romania in Roma invită publicul la Trilateralul România-Grecia-Italia, vineri, 6 iunie 2014, de la ora 18:30, la Sala de conferințe (Piazza José de San Martin 1). Manifestările au loc în prezența S.E. Dana-Manuela Constantinescu, Ambasadorul României în Italia. Participă cu intervenţii: Niké Koutraku – Ministru Consilier la Ambasada Greciei din Italia, Massimo Riccardo – Ministru plenipotențiar la Ministerul Afacerilor Externe din Italia, Eugen Terteleac – Președinte, Asociația Românilor în Italia.

Trilaterale

Evenimentul conţine trei etape – în primul rând, prezentarea cărţii „România din afara României: „Avem!”” („La Romania fuori dai confini della Romania: „Abbiamo!””), Editura Tracus Arte, scrisă de Monica Săvulescu Voudouri (Preşedinte al Societăţii Culturale Balkania Contemporană – Atena). O parte consistentă a cărţii se referă la emigraţia din Italia. Autoarea, scriitor şi sociolog, a plecat din ţară în 1985, a trăit până în 2007 în Olanda, acum trăieşte în Grecia. Prozatoare, eseistă și poetă, a publicat în România, Olanda, Grecia, Belgia, Marea Britanie etc. studii despre sociologia emigraţiei. Acest eveniment se adresează în primul rând diasporei.

În etapa a doua are loc vernisajul expoziţiei de artă plastică a artistului Martin Salamon în cadrul căreia sunt expuse un număr de douăzeci de tablouri de pictură, grafică şi sculpturi, lucrări recente ale artistului, unele realizate special pentru acest eveniment. Martin Salamon este un tânăr artist român cu mai multe expoziţii de artă şi fotografie în ţară şi străinătate.

Evenimentul se încheie cu un concert susţinut de pianista Eljona Sinjari, care în 1986 a câștigat o bursă de studii la Universitatea Națională de Muzică din București.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook