20 octombrie 2016

TransMutaţii

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) organizează sâmbătă, 22 octombrie 2016, de la ora 12:00, în sala Auditorium (intrarea din strada Știrbei Vodă 1-3), vernisajul expoziției „TransMutații” de Dragoș Buhagiar, o producţie a Festivalului Naţional de Teatru. Expoziția poate fi vizitată în perioada 21–30 octombrie 2016.

TransMutaţii

Expoziția, realizată în baza unui parteneriat încheiat între MNAR și Festivalul Național de Teatru București, cuprinde obiecte din scenografii distinse de UNITER de-a lungul ultimilor zece ani cu premiul Cea mai bună scenografie a anului, reconstituind un traseu imaginar al creației artistului Dragoș Buhagiar.

Punctul de vedere al directorului general al MNAR Călin Stegerean, desprins din strategia de management pentru următorii cinci ani, este după cum urmează:

Dorim ca MNAR să aibă contribuții specifice în cadrul marilor festivaluri care au loc la București, fie că e vorba de Festivalul Național de Teatru sau Festivalul Enescu și să arate legăturile artelor plastice cu lumea teatrului sau a muzicii.

Expoziția cuprinde obiecte scenografice care împreună formează o instalație.

Scenograful Dragoș Buhagiar explică:

Este vorba de obiecte recognoscibile, care – fiind introduse în spectacole – au suferit o transmutație, deturnându-li-se utilitatea cotidiană. Obiectele respective, aparținând diferitelor spectacole jucate la Timișoara, Sibiu, Iași și București, suferă o a doua transmutație atunci când sunt scoase din magazii și sunt așezate împreună, într-un alt context. Instalația este despre efemeritatea actului artistic – facem spectacole care au o viață efemeră, însă prin această nouă expoziție am încercat să le redau viața, au fost reinterpretate ca în cadrul unui procedeu alchimic. Expoziția cuprinde două spații – unul cu lumină albă, care reprezintă intrarea și un al doilea spațiu, îmbrăcat în negru, cu lumină controlată, prin intermediul căruia încerc să simulez scena.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook