7 august 2013

Trăind printre demoni

Unul dintre cele mai populare filme ale verii 2013, producția New Line Cinema „Trăind printre demoni” („The Conjuring”), a depăsit pragul de 100 de milioane de dolari generați din încasările de box office, în cel de-al treilea weekend de la lansarea sa în cinematografe, informează Dan Fellman, Președintele Distribuției Locale al companiei Warner Bros. Pictures.



Filmul a depășit pragul de 100 de milioane de dolari sâmbătă, 3 august 2013, și a cumulat aproximativ 108,6 milioane de dolari numai în Statele Unite ale Americii, până în momentul de față, fiind într-o continuă ascensiune.

„The Conjuring” se bucură de un debut promițător şi pe plan internațional, având premiera până în momentul de față în doar 13 teritorii. Weekendul acesta filmul a avut lansarea și în Marea Britanie, unde a deținut poziția de lider al box office-ului în zilele de vineri și sâmbătă, menținându-se în continuare în poziții de top și în celalalte țări în care a beneficiat de premieră, în special în Australia și Spania. Până în momentul de față, încasările generate de box office-ul internațional se ridică la aproximativ 28.6 milioane de dolari, în condițiile în care în multe teritorii importante nu a avut încă lansarea, menționând aici: Franța, Italia, Belgia, Olanda și Mexic.

Terifiantul thriller cu accente de horror supranatural este regizat de James Wan și s-a bucurat deopotrivă de cronici pozitive din partea presei, cât și de reacții entuziaste din partea publicului, „un fenomen extrem de rar pentru acest gen”, așa cum l-a denumit A-Cinema Score.

„The Conjuring” a avut un debut extraordinar, care i-a adus încasări de 41,9 milioane de dolari, în box office-ul din SUA, devenind astfel cea mai bună lansare din toate timpurile a unui horror original.

În prezentarea acestui anunț, Dan Fellman a precizat că „James Wan a creeat un film care îi urmărește pe spectatori și la iesirea lor din sala de cinema, ceea ce a rezultat într-un puternic word-of-mouth, de care ar trebui să beneficieze filmul pe întreaga durată a verii. Înconjurat de filmele din această vară cu bugete mari, ale căror așteptări de admisii sunt însă si mai mari, The Conjuring a devenit filmul must-see al sezonului.”

Sue Kroll, Președintele departamentului de Marketing si Distributie Internațională al Warner Bros. a adăugat: „The Conjuring performează cu mult peste așteptări, depășind toate barierele nu numai ca o producție extraordinară a acestui gen, ci ca un film extraordinar de orice gen. Rezultatele fenomenale înregistrate de film încep să capete amploare, având un potențial internațional incredibil. Îl felicităm pe James Wan, pe remarcabilii actori și pe toți cei implicați în succesul acestui film. “.

Președintele și COO-ul companiei New Line Cinema, Toby Emmerich a declarat: „Suntem bucuroși că filmul The Conjuring continuă să aibă un impact atât de mare asupra fanilor și că ei își împărtășesc entuziasmul prietenilor și familiei. James Wan a făcut un film fenomenal și publicul este de acord cu mine în această privință, lucru care se reflectă și în punctajul CinemaScore, reacțiile primite via social media și mai ales ca prezență în cinema.”

Bazat pe o întâmplare reală, „Trăind printre demoni” spune povestea renumiţilor investigatorilor de fenomene paranormale Ed şi Lorraine Warren care vin în ajutorul unei familii terorizate de o prezenţă întunecată, la o fermă izolată de lume.

New Line Cinema prezintă un film inspirat din cazurile soţilor demonologi Ed şi Lorraine Warren. În „Trăind printre demoni” joacă actriţa Vera Farmiga (nominalizată la Oscar) şi Patrick Wilson, în rolurile soţilor Warren, dar şi Ron Livingston şi Lili Taylor, în rolurile lui Roger şi Carolyn Perron, rezidenţii casei bântuite.

Joey King, Shanley Caswell, Haley McFarland, Mackenzie Foy şi nou-venita Kyla Deaver interpretează rolurile fiicelor soţilor Perron, iar Sterling Jerins rolul micuţei Warren, Judy. Distribuţia este completată de Marion Guyot ca bunica lui Judy, Steve Coulter ca părintele Gordan, Shannon Kook este asistentul de investigaţie al soţilor Warren, iar John Brotherton apare în rolul ofiţerului sceptic la afirmaţiile soţilor Perron şi la metodele soţilor Warren.

James Wan a regizat filmul după scenariul scris de Chad Hayes şi Carey W. Hayes (Zece Semne Rele). Filmul a fost produs de Tony DeRosa-Grund, Peter Safran şi Rob Cowan, iar Walter Hama şi Dave Neustadter au fost producătorii executivi. Echipa creativă a filmului „Insidious” s-a reunit cu regizorul James Wan: directorul de imagine Johny R. Leonetti, editorul Kirk Morri, designerul de costume Kristin M. Burke, compozitorul Joseph Bishara şi scenograful filmului „Puzzle mortal”, Julie Berghoff.

Filmul este adus în România de MediaPro Distribution şi are premiera pe 9 august 2013 în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanța, Tulcea și Brașov), Cinema City (Cotroceni, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Cluj Polus, Iaşi, Constanța, Pitești, Sun Plaza, Timişoara, Târgu Mureș, Ploieşti), Cinema Arta (Târgu Mureș), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Premiera (Ploiești), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu Jiu), Cinema Capitol (Onești), Cinema Colors 3D (Craiova), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cinema Twins (Ploiești), Cortina (Oradea), Cinema Glendale (București), Cinema Ostroveni (Ostroveni), Cinema Marcom (Buzău), Palace (Oradea), Cinema Grand Mall (Satu Mare).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook