6 noiembrie 2017

Toys: A Dark Fairy Tale

Institutul Cultural Român din New York (59 East 59th Street), J.U.S.T. Toys Productions și 59E59 Theaters prezintă producţia „Toys: A Dark Fairy Tale” între 8-26 noiembrie 2017. Piesa este semnată de Saviana Stănescu şi este regizată de Gábor Tompa, iar din distribuție fac parte Tunde Skovran (care interpretează rolul Shari/Madonna) şi Julia Ubrankovics (în rolul Fatma/Clara).



„Toys” („Jucării”), de Saviana Stănescu, este o piesă despre confruntarea dintre două femei care au un secret comun în trecut. Shari a crescut într-un orfelinat, într-o lume măcinată de război și sărăcie. Clara a fost crescută la New York și a beneficiat de avantajele vieții într-o țară bogată, unde părinții adoptivi s-au străduit să-i ofere un trai decent și o bună educație. Ce se întâmplă atunci când Shari ajunge în America și e gata să o atace pe Clara? Mai este reconcilierea posibilă? Prin explorarea identității și intersectarea unor destine separate brutal de război, „Toys” ridică, în ultimă instanță, o întrebare majoră: ce e înseamnă apartenența?

Seria de spectacole cu piesa „Toys” este acompaniată de un eveniment special de prezentare a cărții „Gábor Tompa – din opera unui regizor: de la Trei surori la Livada de vișini” („Gábor Tompa – A Stage Director’s Oeuvre: from Three Sisters to The Cherry Orchard”) apărută la Editura Institutului Cultural Român, București, 2016, care are loc la sediul Institutului Cultural Român din New York, vineri, 10 noiembrie 2017, în intervalul 17:00-18:00, cu participarea regizorului Gábor Tompa, a dramaturgului Saviana Stănescu, a actrițelor Tunde Skovran și Julia Ubrankovics și a reprezentanților Teatrului 59E59.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook