7 noiembrie 2018

The Great Scheme of Things

Formația Fierbințeanu lansează, la început de noiembrie, albumul „The Great Scheme of Things”, disponibil in format digital, CD și casetă audio. Lansarea este marcată de un concert-performance ce are loc vineri, 23 noiembrie 2018, de la ora 19:30, la Centrul Național al Dansului – Sala „Stere Popescu”.



Albumul Fierbințeanu – „The Great Scheme Of Things” este disponibil începând cu 2 noiembrie 2018, în variantă digitală, pe Bandcamp și majoritatea platformelor de streaming audio, și beneficiază și de o lansare fizică, pe CD și casetă audio, la mijlocul lui noiembrie.

Evenimentul de lansare cuprinde piese de pe album precum și alte secvențe sonore, prezentate sub forma unui concert-performance, conceput de Gabriela și Cristian Fierbințeanu, împreună cu coregrafele Smaranda Găbudeanu și Cristina Lilienfeld de la Asociația Petec.

Muzica de pe album a fost compusă, înregistrată și produsă în ultimii trei ani, timp în care „The Great Scheme Of Things” a fost prezentat ca spectacol de dans contemporan în festivaluri de gen. De asemenea, au fost lansate sub formă de videoclip trei dintre piesele de pe album.

Fierbințeanu este un duo art-pop format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (computer, bass, voce). Formația a realizat mai multe albume și a cântat pe unele dintre cele mai importante scene europene (Berlin Konzerthaus, Berghain etc). Producțiile Fierbințeanu au fost prezentate și premiate în festivaluri de dans contemporan, film și creație audio.

„The Great Scheme of Things” este un nou concept, interdisciplinar, pentru Fierbințeanu, cuprinzând un album muzical, un spectacol coregrafic cu elemente vizuale și de teatru, un concert și un film experimental alcătuit din videoclipurile pieselor de pe LP. De asemenea, „The Great Scheme Of Things” poate lua și forma unei instalații-performative sau a unui proiect editorial.

Muzica de pe album a fost compusă, înregistrată și produsă în ultimii trei ani, pe baza acesteia fiind construit și spectacolul „The Great Scheme Of Things”, care este prezentat la jumatatea lunii noiembrie 2018 la Bakelit Budapesta. Avanpremiera spectacolului a avut loc în ediția pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie desfășurată în noiembrie 2016 la Centrul Național al Dansului București. „The Great Scheme Of Things” a fost prezentat și în festivalurile Like CNDB 2017, Sezon de Dans Contemporan „București în mișcare” și 11plus1 contemporan Independent – Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova.

„The Great Scheme Of Things” este un mesaj adresat Umanității, incluzând asumarea reacțiilor unui astfel de gest făcut în timpul prezent. Autorii țintesc grandiozitatea filarmonică folosind o estetică pop-punk, instrumentele fiind realitățile, credințele și iluziile vieții umane, primordiale și moderne: iubirea, drepturile civile, pornografia, socialismul și capitalismul, Dumnezeu, Satan, Elvis, New York-ul etc.

Dintre videoclipurile deja lansate, „Adore” a fost prezentat în festivalurile Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) 2017 și Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) 2018, în timp ce „Corporate America” a primit premiul I la concursul Next On Stage organizat de TIFF, Fierbințeanu urmând să performeze la TIFF 2019. 

„People, You Will Not Understand Us!” a câștigat premiul pentru cel mai bun videoclip la Filmul de Piatra în 2017, în timp ce videoclipurile „Next Revolution, Please!” și „Consumers”, încă nelansate oficial, au fost prezentate la BIDFF 2018 și, respectiv, la BIEFF 2018.

Nu în ultimul rând, piesele „Adore” și „Next Revolution, Please!” au fost selecționate la festivalul Phonurgia 2018, care a avut loc la Paris, la Bibiliothèque Nationale de France, fiind pentru primă dată când un artist român intră în portofoliul acestui festival de creație sonoră.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook