15 martie 2017

The Girl in the Spider’s Web

Lisbeth Salander, personaj iconic și protagonista aclamatei serii de cărți „Millennium”, create de către Stieg Larsson, revine pe marile ecrane în „The Girl în the Spider’s Web”, prima ecranizare a best-seller-ului mondial recent, scris de David Lagercrantz. Fede Alvarez coordonează proiectul, pe baza unui scenariu semnat de Steven Knight, Fede Alvarez & Jay Basu. Filmările încep în septembrie 2017, lansarea fiind programată pentru data de 5 octombrie 2018.

Noul film are o distribuție cu totul diferită faţă de filmele precedente ale seriei, iar anunțarea producției marchează începutul căutărilor la scară globală pentru desemnarea actriței care personifică rolul iconic al lui Lisbeth Salander.

„The Girl în the Spider’s Web” este prima ecranizare a unei cărți din seria de best-seller-uri „Millennium” ce este produsă din start în limba engleză. Cărțile anterioare din aceeași serie au fost ecranizate mai întâi în limba suedeză; „The Girl with the Dragon Tattoo” a reprezentat un remake după filmul suedez, înregistrând un mare succes pentru Columbia Pictures.

Noul film a fost anunțat pe 13 martie 2017, la London Book Fair, în cadrul unui eveniment dedicat lansării celei de-a cincea cărți din seria „Millennium”, semnată de același David Lagercrantz. Studiourile Columbia Pictures, aparținând Sony, își rezervă drepturile de ecranizare pentru toate volumele viitoare din seria „Millennium”.

Sanford Panitch, președintele Columbia Pictures, a declarat:

În întreaga literatură contemporană, Lisbeth Salander este cu totul unică – probabil unul dintre cele mai grozave personaje literare feminine din toate timpurile, din punctul meu de vedere. Întruchipare a sfidării în stil punk modern, este memorabilă în orice interpretare, cu adevărat unul dintre cele mai convingătoare personaje pe care le-am văzut în ultimii ani. Opera strălucită a lui David Lagercrantz la această serie remacabilă de cărți onorează capodopera lui Stieg Larsson. Noi, echipa Sony, suntem onorați să facem parte din această serie, alături de studioul de producție Yellowbird, și încântați să producem o ecranizare după „The Girl în the Spider’s Web”. Fede Alvarez este alegerea perfectă pentru regie. Este un regizor minunat, cu o viziune unică asupra lumii. În special talentul și abilitatea sa de a crea intensitate psihologică o vor readuce pe Lisbeth Salander pe scena culturii cinematografice de anvergură.

Fede Alvarez, regizorul thrillerului de mare succes „Don’t Breathe” din 2016, adaugă:

Sunt extrem de entuziasmat și recunoscător pentru această oportunitate. Sony mi-a devenit familie și nu-mi pot imagina un proiect mai incitant prin care să sarbatorim această relație. Lisbeth Salander este tipul de personaj pe care orice regizor visează să-l aducă la viață. Avem un scenariu grozav, iar acum urmează partea cea mai distractivă: să o găsim pe interpreta lui Lisbeth.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook