13 august 2013

The Bone Season – în România

Curtea Veche Publishing va publica la începutul lunii septembrie romanul “The Bone Season” de Samantha Shannon, cartea considerată de criticii din întrega lume viitorul fenomen fantasy internațional și așteptată de mii de fani. Autoarea, o studentă la Oxford în vârstă de 21 de ani, este supranumită de presa internațională “noua J.K. Rowling”, iar pentru cumpărarea drepturilor de ecranizare a cărții s-a dus o adevărată luptă între case de producție importante. La invitația editurii Curtea Veche Publishing, Samantha Shannon se va afla în România pe 27 septembrie 2013.



Primul volum din seria de şapte romane anunţate de Samantha Shannon, “The Bone Season” este povestea unei „călătoare prin vis“, o clarvăzătoare de 19 ani numită Paige Mahoney, care cutreieră străzile Londrei anului 2059 până când poliția secretă o închide în Oxford, un oraș ținut secret timp de două sute de ani și controlat de Refaimi, o rasă puternică, de pe altă lume. Este o epopee fantastică deosebit de complexă, înţesată cu rase supranaturale, grupări sociale şi mai multe niveluri de clarviziune, precum şi nenumărate dialecte şi cuvinte noi.

Cartea va fi lansată oficial pentru prima dată în lume pe 20 august 2013 la Bloomsbury, celebra editură engleză care a publicat și seria “Harry Potter”, iar autoarea, Samantha Shannon, e susținută de agentul literar care a făcut-o celebră pe J.K. Rowling, prestigiosul David Godwin. Cartea este deja în atenţia presei internaţionale și a cititorilor de fantasy din întreaga lume, anticipându-se că va fi cel mai mare debut global al anului, depășind ca succes serii fantasy precum “Hunger Games“ (“Jocurile Foamei”) sau ”Twilight” (“Saga Amurg”). Așa cum scrie și Harper’s Bazaar, “o nouă generaţie de scriitoare revendică genul fantasy. În fruntea lor se află Samantha Shannon.”

Povestea tinerei scriitoare este uimitoare: cu acest prim volum a reușit să obțină imediat un avans de șase cifre pentru primele trei cărți ale seriei, atrăgând un interes fără precedent până în acest moment pentru un scriitor debutat. “M-am îndrăgostit pe loc de carte. (…) Imaginația ei este extraordinară! Îmi amintește de surorile Brontë – lumea pe care a creat-o este absolut reală”, declară redactorul-șef de la Bloomsbury pentru New York Times.

Drepturile de publicare pentru primul volum s-au vândut până acum în 21 de ţări, iar drepturile de ecranizare au fost achiziţionate de The Imaginarium Studios, casa de producție deținută de actorul Andy Serkis (“Stăpânul inelelor”) şi producătorul Jonathan Cavendish („Jurnalul lui Bridget Jones”).

Samantha Shannon
SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "The Bone Season – în România"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook