22 iulie 2015

Teatrul Ţăndărică în China

Teatrul Țăndărică se află într-un important turneu în China, unde, în perioada 23 iulie – 11 august 2015, parcurge în total 15.907 km și joacă, în 4 mari orașe, 10 reprezentații cu spectacolul “Muzicanții din Bremen”, regizat de Attila Vizauer.



Turneul este rezultatul unui parteneriat pe termen lung între Teatrul Tăndărică și Teatrul Național Pentru Copii din China și reprezintă o oportunitate de colaborare pe termen lung, de prezentare a animației din România într-o zonă în care cultura românească pătrunde mai greu.

Spectacolul “Muzicanții din Bremen” are programate 3 reprezentații la Beijing, pe scena Teatrului Național Pentru Copii din China, 2 reprezentații la Teatrul de Artă pentu Copii din Tianjin, 2 reprezentații la Teatrul de Artă pentru Copii din Jinan și 3 reprezentații la Centrul pentru Copii și Femei din Chengdu.

De asemenea, în cadrul turneului, cu ocazia deschiderii oficiale a Institutului Cultural Român din Beijing, are loc vernisajul expoziției “Călătoria lui Țăndărică“ și un atelier de mânuire cu păpușile din “Muzicanții din Bremen”.

Expoziția reuneşte un număr de 50 de exponate, reprezentând diverse stiluri și metode de expresie artistică experimentate de-a lungul celor 70 de ani de istorie a Teatrului Țăndărică.

Această colaborare, menită să construiască un pod între două continente, este o continuare a protocolului încheiat în urmă cu 3 ani între Teatrul de Animație Țăndărică, Guangzhou Performnace/Film Co Ltd și Teatrul Beilei, din Guangzhou, China. În cadrul acestui parteneriat, spectacolul “Alice în țara minunilor”, producție a Teatrului Țăndărică, s-a jucat în Guangzhou, iar publicul din România a văzut spectacolul “Călătorie spre Soare Apune”, al Teatrului Beilei. Dacă atunci banda audio de la “Alice în țara minunilor” a fost înregistrată de studenți chinezi, de data aceasta textul în limba chineză al spectacolului “Muzicanții din Bremen” a fost dublat de actorii profestioniști ai Teatrului Național Pentru Copii din China.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook