31 august 2015

Tangou pentru Lisandra

Humanitas Fiction a publicat recent, în colecţia Raftul Denisei, romanul „Tangou pentru Lisandra„, scris de Hélène Grémillon. După marele succes internațional reputat de „Confidentul”, romanul ei de debut din 2010, autoarea franceză a publicat acest roman în 2014, cu titlul „La garçonnière”. Până în prezent a apărut în 15 țări.

coperta

O adevărată polifonie a părții întunecate a sufletelor. În prim-plan, Vittorio Puig, un psihanalist acuzat de uciderea enigmaticei sale soții, Lisandra, și Eva Maria, o pacientă devastată de dispariția fiicei sale, care întreprinde o anchetă personală pentru a proba nevinovăția acestuia. În Argentina abia ieșită din dictatură și puternic marcată de desaparecidos, miile de persoane eliminate de regimul generalului Videla, nevroze și trauma nebănuite, gelozii și trădări, fapte de o infinită cruzime rămase nepedepsite revelează o galerie de personaje care sunt obligate să-și scoată masca.

Scriitoarea franceză Hélène Grémillon s-a născut în 1977 la Poitiers. După studii de filologie și istorie, se lansează în presă (lucrează pentru Le Figaro și L’Avant-scène cinéma) și în regia de scurtmetraj. În 2010 debutează cu romanul „Confidentul” („Le confident”) – o poveste în care pasiunile și întâmplările dramatice se înlănțuie pe fundalul tulbure al Franței amenințate și apoi ocupate de naziști –, în aceeași măsură un succes de public și de critică. „Cartea care a cucerit lumea“, tradusă până în prezent în 27 de limbi, a fost distinsă cu Prix du Premier Roman de la Forêt des Livres (2010), Prix Palissy (2011), Prix Emmanuel Roblès (2011), Prix Montalembert (2011), Euregio Schüler Literaturpreis (2013).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook