24 februarie 2017

T2 Trainspotting

Cinic și acid, „T2 Trainspotting” ne rezervă 117 minute de conflict cu viața, fără menajamente: disperare și speranță, iubire și răutate, victorii și deziluzii, dramă și umor negru. Se lansează în România pe 24 februarie 2017. O doză zdravănă de nebunie pură. Distribuția îi readuce în prim plan pe aceiași Ewan McGregor (alias Mark Renton), Jonny Lee Miller (Simon Sick Boy), Robert Carlyle (Begbie) și Ewen Bremner (Spud Boyle). Mai maturi (chipurile), mai ridați, dar la fel de trăsniți.



Vă amintiți trăsnăile anti-eroilor scoțieni din „Trainspotting”? Ei bine, povestea care revoluționa cinematografia britanică în anul 1996 revine pe marile ecrane în „T2 Trainspotting” – probabil cel mai așteptat sequel din ultimii 20 de ani. Reunind celebrele personaje Renton, Spud, Sick Boy și Begbie, filmul ne prezintă ce le-a rezervat viața de când nu s-au mai văzut. Reiese o saga șocantă, ce ne poartă frenetic dinspre trecut spre prezent și înapoi, într-o confruntare frontală cu realitatea.

În 1996, filmul independent „Trainspotting”, realizat cu un buget de numai 2 milioane lire sterline, surprindea lumea întreagă, devenind un adevărat fenomen cultural. Atmosfera sumbră și, totodată, captivantă, umorul negru și personajele atipice – niște anti-eroi detestabili și memorabili, toate transpuneau cinefilii într-o perspectivă până atunci nemaivăzută.

După ce Renton a fugit cu toată prada, 16.000 de lire sterline, lăsând în urmă doar partea lui Spud, amicul dependent de heroină, Begbie și Sick Boy îl așteaptă pe trădător la colț pentru a se răzbuna. Ocazia apare două decenii mai târziu, când bunii prieteni/asociați/dușmani de moarte se regăsesc în orașul natal Edinburgh. Viața a trecut ca un tăvălug peste ei și timpul nu i-a iertat. Spud se află pe străzi, Begbie este în închisoare, iar Sick Boy Simon se ține tot de prostii, dar la scară mai mică. Și totuși, multe au rămas neschimbate. Prietenie, trădare, ură, disperare, exaltare, durere, dor, frică, regret, invidie, furie, lăcomie, auto-distrugere și joaca pe muchie de cuțit cu moartea – toate năravurile și patimile tinereții le revin mai vii ca oricând. Reîntâlnirea le prilejuiește o incursiune prin tinerețea pierdută și o introspecţie dureroasă, dar necesară asupra propriei vieți. Totodată, vedem ce bărbați au devenit băieții de odinioară.

Interesant este faptul că, în viața reală, Ewan McGregor și Jonny Lee Miller sunt prieteni de mult şi au fost chiar și parteneri de afaceri.

În compoziția acestui film, regizorul Danny Boyle a combinat vechi şi nou, autenticitate și inovație. Același Boyle a realizat și primul film „Trainspotting”, precum și „Steve Jobs” sau „Slumdog Millionaire”, acesta din urmă aducându-i un Oscar, un Glob de Aur și un trofeu BAFTA. Scenariul, semnat de John Hodge, se bazează pe romanele „Porno” și „Trainspotting” ale lui Irvine Welsh.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook