27 iunie 2016

Expoziţie şi conferinţă despre Ştefan Luchian

Biblioteca Academiei Române vernisează marți, 28 iunie 2016, ora 12:00, expoziția „Ștefan Luchian – desenator”, comemorând astfel centenarul morții artistului, membru post-mortem al Academiei Române. În aceeaşi zi, Secția de arte, arhitectură și audiovizual şi Institutul de Istoria Artei „George Oprescu” din cadrul Academiei Române, în colaborare cu Universitatea de Arte București, organizează Conferința națională „Ștefan Luchian și epoca sa”. Conferinţa se desfăşoară în Aula Academiei Române, în intervalul orar 9:00-17:00.

Expoziția cuprinde peste 100 de lucrări de grafică, fotografii (imagini de familie, portrete, lucrări ale pictorului) și o serie de scrisori selectate din Colecțiile Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române. Pe simeze se află desene în cărbune, litografie şi pastel – tehnică în care artistul a excelat şi pe care a transformat-o într-o artă majoră – precum şi acuarele, caracterizate deopotrivă de forţă şi delicateţe.

Acestea sunt completate cu lucrări ale unor pictori cu care artistul a colaborat în diferite întreprinderi culturale sau societăţi artistice, cum ar fi „Cercul artistic”, „Tinerimea artistică”, „Societatea artiştilor independenţi”, precum și cu opere ale artiştilor pe care Ștefan Luchian i-a admirat şi care i-au influenţat activitatea artistică. În expoziţie se află, de asemenea, documente inedite referitoare la familia sa, corespondență, fotografii care îi ilustrează biografia, câteva dintre ele lucrate de fotograful Hr. Duratzo.

Timp de o lună de zile, în perioada 28 iunie – 29 iulie 2016, expoziția este deschisă în sala „Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române și poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-16:00.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook