17 octombrie 2014

Spionul cibernetic

„Spionul cibernetic” („Intelligence”), sezonul 1, care începe, în premieră în România, marți, 21 octombrie 2014, la ora 22:00, la Universal Channel, este un serial dramatic ce îl urmărește pe agentul secret Gabriel Vaughn (interpretat de Josh Holloway), care stochează toate cunoștințele din ciberspațiu pe microcipul implantat în creierul lui. Cel care a inventat implantul, Dr. Shenandoah Cassidy (interpretat de John Billingsley), a fost luat prizonier de o altă grupare de agenți, care îl obligă să-i implanteze unui om al lor o versiune mai performantă a cipului.



Cu ajutorul implantului, Gabriel a devenit primul om conectat direct cu reţeaua de informaţii globală, care are acces complet la Internet, WiFi, telefoane şi date din satelit. Poate sparge orice centru de date, poate accesa informaţii secrete-cheie şi poate, astfel, lupta pentru a proteja Statele Unite de adversari.

Agenţia guvernamentală de cyber-securitate creată pentru a-l ajuta este condusă de Lillian Strand (interpretată de Marg Helgenberger), un şef eficient şi direct, care supravehgează misiunile unităţii de elită. Strand o pune pe Riley Neal (interpretată de Meghan Ory), agent al Serviciului Secret, să-l protejeze pe Gabriel de ameninţările exterioare, de propriul lui comportament imprevizibil şi neglijent şi de dispreţul acestuia pentru regulament.

Ceilalţi membri pricepuţi ai echipei Cybercom sunt Chris Jameson (Michael Rady) şi Gonzalo „Gonzo” Rodriguez (James Martinez), doi agenţi de investigaţii federali. Creierul din spatele microcipului este Dr. Shenendoah Cassidy (John Billingsley), al cărui fiu – Nelson (P.J. Byrne) – este gelos pe locul important pe care îl ocupă Gabriel în viaţa tatălui său.

Distribuţia

Josh Holloway (care îl interpretează pe Gabriel Vaughn) este cunoscut graţie rolului lui Sawyer din serialul „Lost: Naufragiaţii”, care i-a adus un premiu Screen Actors Guild Award pentru „cel mai bun ansamblu actoricesc într-un serial dramatic”. A mai jucat, pe micul ecran, în „NCIS: Anchetă militară”, „CSI – Crime şi investigaţii”, „Walker, poliţist texan”, „Community” şi „The Lyon’s Den”. Pe marele ecran, Holloway a jucat în „Paranoia”, „Misiune: Imposibilă – Ghost Protocol”, „Stay Cool”, „Whisper”, „Mi Amigo”, „Moving August” şi „Cold Heart”. A jucat recent în „Bătălia anului” şi „Ten”, alături de Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington şi Terrence Howard.

Holloway s-a născut în California şi a copilărit în Blue Ridge Mountains, Georgia. A urmat cursurile Universităţii din Georgia timp de un an şi apoi s-a mutat la New York, unde s-a apucat de modelling. Este pasionat de natură, pescuit, camping, snowboarding şi bărci. Holloway locuieşte în California cu soţia şi fiica lui.

Marg Helgenberger (care o interpretează pe Lillian Strand) este cunoscută pentru rolul lui Catherine Willows din „CSI – Crime şi investigaţii”. În cele 12 sezoane din acest serial, Helgenberger a câştigat un Premiu People’s Choice, un Premiu Screen Actors Guild şi a fost nominalizată pentru două Globuri de Aur şi două Premii Emmy. Pe micul ecran, a mai jucat în „Perfect Murder, Perfect Town”, „Thanks of a Grateful Nation”, „The Happy Face Murders”, „The Gold Coast”, „Spitalul de urgenţă”, „Ryan’s Hope”, miniseria lui Stephen King „Misterele din Haven Falls” şi „China Beach” (care i-a adus un Emmy Award pentru „rol secundar feminin”). Pe marele ecran, Helgenberger a apărut în „Domnul Brooks”, „In Good Company”, „Erin Brockovich”, „Specii”, „Specii II”, „Fire Down Below”, „The Last Time I Committed Suicide”, „My Fellow Americans”, „The Cowboy Way”, „Bad Boys”, „Always” şi „Crooked Hearts”. Helgenberger a mai jucat în scurtmetrajul nominalizat la Oscar „Partners”.

Născută în North Bend (Nebraska), Marg Helgenberger are o diplomă în Artă Dramatică de la Universitatea Northwestern. Mama ei a supravieţuit cancerului şi actriţa este un suporter activ al cercetării în domeniul cancerului de sân. Actriţa locuieşte în Los Angeles.

Meghan Ory ( care o interpretează peRiley Neal) a ştiut de la cinci ani, când a urcat prima dată pe scenă, că vrea să fie acriţă. După ce a petrecut câţiva ani dansând, cântând şi făcând actorie în oraşul ei natal, Victoria (British Columbia), la 15 ani a început să meagă la castinguri profesioniste. Ory a debutat la TV ca protagonistă a filmului „The Darklings”, care a fost urmat rapid de un rol principal în „Hayley Wagner: Star”. A mai jucat în seriale ca „A fost odată ca niciodată”, „La limita imposibilului”, „Îngerul întunecat”, „South Beach” şi miniseria „Ucenicul lui Merlin”.

Meghan Ory are un Premiu Fine Arts pentru actorie (primit în 1996 din partea Şcolii Royal Oak, din Victoria).

Michael Rady (care îl interpretează pe Chris Jameson) a jucat în „Emily Owens M.D.” şi „Melrose Place” şi a apărut episodic în seriale ca „The Mentalist – În mintea criminalului”, „Casa minciunilor” şi „Spitalul de urgenţă”. Pe marele ecran, Rady a apărăut în filmul independent „Random Encounters”, „J. Edgar”, „The Guardian” şi „Patru prietene şi o pereche de blugi”.

În timpul liber, este pasionat de surf şi are o dietă vegetariană sănătoasă. Rudy susţine Fundaţia Surf Rider şi Institutul Asiei Centrale, o organizaţie non-profit a cărei misiune este promovarea şi susţinerea educaţiei comunitare (în special pentru fetiţe) în regiunile izolate din Pakistan şi Afghanistan. Născut în Philadelphia, Rady locuieşte momentan în Los Angeles, cu soţia şi fiul lor.

John Billingsley (care îl interpretează pe Dr. Shenandoah Cassidy) a absolvit Colegiul Bennington în 1982. Timp de 15 ani, s-a dedicat teatrului, mai ales în Seattle. În 1990, a fondat o companie teatrală în Seattle, „Book-It”, care s-a ocupat de adaptări teatrale ale unor opere de ficţiune. În plus, a colaborat la fondarea unui studio actoricesc în Seattle, „Freehold”, unde a afost profesor timp de şapte ani. Pe micul ecran, a jucat în „The Others”, „Star Trek: Enterprise”, „The Nine”, „True Blood”, „Prison Break”, „NYPD Blue” şi „Nikita”. A mai apărut în „Răzbunare”, „Costume”, „Southland”, „Scrubs”, „Prietenie pe muchie de cuţit”, „Sub pământ S.R.L.”, „The Closer”, „Viaţa la Casa Albă”, „Stargate”, „Fetele Gilmore”, „The Mentalist – În mintea criminalului”, „NCIS – Anchetă militară”, „CSI: NY” şi „Cold Case”. Pe marele ecran, a jucat în „Out of Time”, „High Crimes”, „2012” şi filmele indie „Trade of Innocents”, „A Green Story”, „Red Line”, „Sironia” şi „Losing Control.”

Actorul locuieşte în Los Angeles cu soţia lui, actriţa Bonita Friedericy.

P.J. Byrne (care îl interpretează pe Nelson Cassidy) a absolvit Colegiul Boston şi a primit un M.F.A. în Actorie de la prestigioasa Şcoală de Teatru de la Universitatea DePaul. Recent, Byrne a avut un rol principal în filmul lui Martin Scorcese „Lupul de pe Wall Street”. A mai apărut în filmele „Şefi de coşmar”, „Destinaţie finală”, „Cină pentru fraieri”, „Campania”, „Extraordinary Measures”, „Războiul lui Charlie Wilson”, „Bewitched”, „Be Kind, Rewind”, „Dumnezeu pentru o zi” şi „Bloodwork”. Pe micul ecran, a jucat în „The Mentalist – În mintea criminalului”, „NCIS – Anchetă militară”, „The Game”, „Burn Notice”, „Bones”, „It’s Always Sunny in Philadelphia”, „Reno 911”, „Viaţa la Casa Albă”, „Spitalul de urgenţă”, „Boston Legal”, „Neveste disperate” şi „Aventurile Christinei”. Pe lângă rolurile sale de pe micul ecran, Byrne pune vocea unuia dintre rolurile procinpale din serialul Nickelodeon nominalizat la Emmy „The Legend of Korra”.

Byrne s-a născut în Maplewood (New Jersey) şi acum locuieşte în California cu soţia lui, Jamie.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook