13 mai 2010

Sora Jackie

Universal Channel difuzează, în premieră pentru România, din luna mai 2010, în fiecare miercuri de la ora 22:00, serialul „Sora Jackie” („Nurse Jackie”), o comedie neagră de o jumătate de oră, emoţionantă şi amuzantă. Edie Falco este personajul pricipal, Jackie Peyton, o asistentă de la urgenţe, inteligentă şi încăpăţânată, ce lucrează în mediul complicat şi frenetic al unui spital din New York. O catolică dedicată, cu o slăbiciune pentru calmante, pentru a o ajuta pe parcursul zilei, Jackie menţine echilibrul în spital prin maniera ei de a comunica cu pacienţii şi prin propria justiţie medicală. Fiecare zi este plină de pacienţi, doctori şi colegi asistenţi, cu tot cu indiscreţiile lor. Dedicaţia neobosită a lui Jackie pentru profesia şi pentru familia sa intră în conflict cu deciziile dificile pe care trebuie să le ia cu fiecare oră, având astfel multe probleme etice de rezolvat. Serialul îi înfăţişează şi pe Eve Best, Peter Facinelli, Merritt Wever, Haaz Sleiman şi Paul Schulze, precum şi pe Anna Deavere şi Dominic Fumusa în roluri secundare.



Edie Falco (Jackie Peyton)

Edie Falco a fost singura actriţă care a primt Premiul Emmy pentru Rolul Principal dintr-un Serial Dramatic, Globul de Aur pentru Cea Mai Bună Interpretare de către o Actriţă într-un Serial Dramatic şi Premiul SAG pentru Interpretare Nemaipomenită de către o Actriţă într-o Dramă – toate în acelaşi an – pentru rolul Carmelei Soprano în sezonul întâi al serialului HBO „The Sopranos”. A mai câştigat două Premii Emmy, alt Glob de Aur şi un Premiu SAG, precum şi premiul de la Institutul American de Film pentru Actriţa Anului. Când a primit Premiul Television Critics Association pentru Dramă, a fost pentru prima oară în istoria TCA când premiul a fost înmânat unei femei. Mai este cunoscută şi pentru rolul secundar din serialul HBO „Oz” şi pentru serialul NBC „Law and Order and Homicide”.

Edie Falco şi-a făcut debutul pe Broadway în piesa „Sideman”, câştigătoare de Premiu Tony. Pentru interpretarea sa, a primit un Premiu Theatre World şi o nominalizare Drama Desk pentru Cea Mai Bună Interpretare de către o Actriţă într-un Rol Principal dintr-o Piesă. A continuat să-şi facă debutul pe scena din Londra la premiera lui West End a „Sideman”, şi apoi a urmat producţia londoneză a piesei de succes „The Vagina Monologues”. Când Edie Falco a jucat alături de Stanley Tucci în slăvita reapariţie a lui Frankie şi a lui Johnny în „Claire de Lune”, piesa a depăşit patru recorduri box office de la Teatrul Broadway’s Belasco, făcând-o cea mai de succes piesă a sezonului. Cel mai recent a apărut la Broadway alături de Brenda Blethyn în prima reapariţie a piesei câştigătoare de Pulitzer „Night, Mother”. Pentru „Cost of Living”, Edie Falco a primit premiul Cea Mai Bună Actriţă de la Institutul American de Film.

Interpretarea ei din „Laws of Gravity” i-au adus o nominalizare la Premiul Independent Spirit pentru Cea Mai Bună Actriţă. Alte credite ale sale includ „A Price Above Rubies”, „Copland”, „Trouble on the Corner”, „Private Parts”, „Hurricane”, „Layin’ Low”, „Breathing Room”, „The Funeral”, „The Addiction”, „Bullets Over Broadway”, „Trust”, „The Unbelievable Truth”, „Random Hearts”, şi personajul principal din filmul câştigător de premiu „Judy Berlin”. Pentru interpretarea sa din „Sunshine State” a lui John Sayles, Edie Falco a primit Premiul Los Angeles Film Critics Association şi Premiul New York Film Critics Online pentru Cea Mai Bună Actriţă. Mai poate fi văzută în filmele „The Quiet”, „The Great New Wonderful” şi „Freedomland”.

Liz Brixius & Linda Wallem (producători executivi)

Liz Brixius & Linda Wallem au început să scrie împreună în 2005. Ambele au amende considerabile pentru parcare în multe state şi împărtăşesc o pasiune pentru timbre.

Linda Wallem a crescut în Rockford, Illinois, a studiat teatrul la Universitatea din Minnesota şi este absolventă a Şcolii de Jazz, Tap şi Balet Helen Olsen. Şi-a început cariera ca actriţă, atât în seriale, cât şi în filme, înainte de a ajunge scriitoare la „Cybil”l, „That ‘70s Show” şi „The Comeback”.

Liz Brixius a crescut în Minneapolis, Minnesota şi şi-a început cariera de scriitoare ca profesoară de poezie la Universitatea Massachusetts, după un tur de succes al clincilor de detoxifiere din Vestul Mijlociu. În cele din urmă, a început să scrie pentru filme şi seriale. În timpul liber crează modele de bărci.

Richie Jackson (producător co-executiv)

Richie Jackson este preşedintele Jackson Group Entertainment, o firmă de management şi producţie. Proiectele sale recente de producţie includ muzicalul de pe Broadway „A Catered Affair” (Cel Mai Bun Muzical, Premiul Drama League), scris de Harvey Fierstein şi John Bucchino, regizat de John Doyle, şi filmul „Shortbus”, scris şi regizat de John Cameron Mitchell. Richie Jackson este profesor adjunct la Şcoala de Arte Tisch NYU.

Peter Facinelli (Dr. Fitch Cooper)

Peter Facinelli a apărut în mai multe producţii la Atlantic Theater Company înainte de a-şi face debutul în film ca diavol în „Angela” a lui Rebeca Miller (1995). Tânărul actor a atras atenţia criticilor şi a audienţei ca Bret, un adolescent ce supravieţuieşte pe străzile periculoase ale Hollywood-ului, în filmul „The Price of Love” (1995). Apoi l-a interpretat pe fiul lui Tim Matheson şi ţinta fostei prietene geloase a tatălui său (interpretată de Jennie Garth) în „An Unfinished Affair” (1996). Alte roluri au urmat, incluzând adolescentul care s-a sinucis în „After Jimmy” (1996) şi un student ce renunţă la colegiu pentru a-şi urma visul de a deveni pescar în ciuda dorinţelor familiei lui în „Calm at Sunset”, o prezentare CBS 1996 a „Hallmark Hall of Fame”.

Peter Facinelli a apărut alături de Amanda Peet şi Michael Vartan în drama „Touch Me” (1997), înainte de a a interpreta rolul unui elev în 1998, „Dancer, Texas – Pop. 81”, cu Ethan Embry şi Breckin Meyer, şi „Can’t Hardly Wait”, după noaptea de absolvire, cu Embry şi Meyer, precum şi Melissa Joan Hart, Jennifer Love Hewitt şi Jerry O’Connell.

Peter Facinelli a apărut în science-fiction-ul „Supernova” cu Kevin Spacey în 2000. Rolurile din „Riding in Cars With Boys” în 2001 şi „The Scorpion King” în 2002 au fost urmate de un rol important în drama Fox „Fastlane”.

După rolul său din celebrul serial HBO „Six Feet Under” în 2004, Peter Facinelli a apărut în producţia A&E „Touch the Top of the World”, adevărata poveste a lui Erik Weihenmayer, primul orb ce a ajuns în vârful Muntelui Everest. După un rol în srialul FX „Damages”, Peter Facinelli a fost văzut în „Finding Amanda” cu Matthew Broderick. Şi cel mai recent, Peter Facinelli a interpretat rolul doctorului Carlisle Cullen în seria de filme „Twilight”.

Peter Facinelli este căsătorit cu Jennie Garth (cunoacută din „Beverly Hills 90210”) şi au trei fiice.

Eve Best (Dr. Eleanor “Ellie” O’Hara)

Eve Best (născută ca Emily Best, iulie 1971), este o actriţă britanică cunoscută pentru munca de pe scenă.

Eve Best a crescut în Ladbroke Grove şi a frecventat Şcoala de Fete Wycombe Abbey înainte de a ajunge la Colegiul Lincoln, Oxford unde a studiat Engleza. Printre primele sale performanţe în public a fost cu opera pentru copii W11 Opera în Londra la vârsta de nouă. După ce absolvit de la Oxford unde a apărut în producţii OUDS şi a fost la Festivalul Edinburg, şi-a făcut debutul profesional ca Beatrice în Much Ado About Nothing la Southwark Playhouse.

S-a pregătit la Academia Regală de Arte Dramatice (RADA) din Londra. După ce a absolvit în 1999, a apărut într-o refacere a „‘Tis a Pity She’s A Whore” la Young Vic, pentru care a câştigat Premiul Evening Standard şi Premiul Critics’ Circle.

Eve Best a câştigat un Premiu Olivier pentru rolul principal din „Hedda Gabler” şi a fost nominalizată la acelaşi premiu în anul următor pentru interpretarea lui Josie în piesa lui Eugene O’Neill „A Moon for the Misbegotten” la Teatrul Old Vic în Londra.

La începutul lui 2007 a apărut în producţia Sheffiled Crucible „As You Like It”, ce a jucat pentru puţin timp la Teatrul RSC’s Swan. În primul an a interpretat în producţia de pe Broadway „A Moon for the Misbegotten” pentru care a fost nominalizată la Premiile Tony.

Eve Best apare în „The Home” de la Teatrul Cort din New York, cu Ian McShane, Raúl Esparza şi Michael McKean.

Paul Schulze (Eddie Walzer)

Deşi Paul Schulze a fost în multe seriale TV cunoscute ca invitat, mulţi îl recunosc după rolul Father Phil Intintola din „The Sopranos”. Multe din scenele lui Paul Schulze în „The Sopranos” au fost filmate alături de Edie Falco.

Paul Schulze a mai apărut în serialele următoare: „NYPD Blue”, „Frasier”, „Without a Trace”, „The West Wing”, „JAG”, „Law & Order”, „Numb3rs”, „CSI”, „CSI: NY”, „Cold Case”, „NCIS”, „The Closer”, „Mad Men”, „Boston Legal”, „CSI: Miami” şi „Criminal Minds”.

Paul Schulze a fost distribuit în filmele „Panic Room” şi „Zodiac” de către cunoscutul regizor David Fincher şi recent a fost în „Rambo” cu Sylvester Stallone.

Dominic Fumusa (Kevin Peyton)

Dominic Fumusa a apărut recent în piesa lui Stephen Belber „Fault Lines”, regizată de David Schwimmer la Teatrul Cherry Lane. În New York şi Londra, Dominic Fumusa a interpretat rolul lui Toddy Koovitz în „Take Me Out”, câştigătoare de Tony, a lui Richard Greenberg, regizat de Joe Mantello. În New York, Londra şi Los Angeles, a creat personajul lui Vince (un rol ce a fost scris în mod special pentru el) în „Tape” a lui Stephen Belber. Dominic Fumusa şi-a făcut debutul la Broadway alături de Marisa Tomei şi Quentin Tarantino în „Wait Until Dark”. Alte merite ale sale pe Broadway includ „A Flea in Her Ear” la Roundabout Theater Company. În plus, l-a portretizat pe Mitch Albom într-un turneu de şase luni în 12 oraşe cu „Tuesdays with Morrie”, alături de Harold Gould. Meritele regionale includ piese la Guthrie, Huntington, Kennedy Center, Actors Theater of Louisville, Williamstown, NY Stage & Film, the Stratford Festival of Canada, şi Chicago Shakespeare.

Meritele televizate ale lui Dominic Fumusa includ „Sex And The City”, „The Sopranos”, „Brotherhood”, „Kings”, „NYPD Blue”, „Hack”, „Numb3rs”, „Threshold”, „Bones” şi apariţii în „Law & Order” şi „CSI”. Alte credite ale sale includ „Management”, „Staten Island”, „This Is a Story About Ted and Alice”, „Dealbreaker” regizat şi scris de Gwyneth Paltrow, „Grilled”, „The Guru” şi „Chloe’s Prayer”.

Dominic Fumusa locuieşte în Brooklyn cu soţia sa, actriţa şi producătoarea Ilana Levine şi cei doi copii ai lor Georgia şi Caleb.

Haaz Sleiman (Mohammed “Mo Mo” de la Cruz)

Originar din Liban şi acum cu reşedinţa în Los Angeles, Haaz Sleiman a fost văzut în „ER” ca soldat american în Irak; în rolul unui arab miliardar influent fiind persecutat de guvern în producţia CBS „Company Town” şi ca suspect de terorism în câştigătorul de Emmy „24” al Fox.

Off-Broadway, a apărut în „Joys of Lipstick”, despre o familie iraniană care se mută în State şi se luptă să-şi păstreze cultura şi stilul de viaţă.

Pe marele ecran, creditele lui Haaz Sleiman includ „Offside: The Price of Dreams”, regizat de Erik Laibe, în care a interpretat rolul unui hoţ; „Ski Trip” regizat de Maurice Jamal şi „What Goes Round”, regizat de Korna Stonz, în care a apărut ca un traficant de droguri din Brooklyn. Haaz Sleiman a apărut alături de Hugh Grant, Dennis Quaid, Marcia Gay Harden şi Willem Dafoe în „American Dreamz”, regizat de Paul Weitz.

Cel mai recent, a apărut în producţia indie „The Visitor”, cu Tom McCarthy, în care a jucat rolul unui toboşar djembe.

Anna Deavere Smith (Gloria Akalitus)

Anna Deavere Smith a apărut în filme, seriale, cât şi pe scenă. Cel mai probabil este cunoscută ca Nancy McNally, din producţia NBC „The West Wing”. Totuşi, munca sa a fost focalizată pe teatru. A primit două nominalizări la Tony, un Obie, un Premiu Drama Desk, o Special Citation de la the New York Drama Critics, şi numeroase alte onoruri. A scris scenarii şi a fost nominalizată la Pulitzer.

Anna Deavere Smith a mai apărut în filme precum „The American President”, în care a jucat rolul secretarei de presă a Preşedintelui lui Michael Douglas. A mai apărut în filmul lui Robert Benton, „The Human Stain”. În plus, aceasta a apărut în „Dave and Rent”. A jucat, de asemenea, în serialul CBS „Presidio Med” şi a avut un rol secundar în „The Practice”. Recent a interpretat în „Rachel Getting Married”, cu Anne Hathaway. În 2007, Americans for the Arts i-a înmânat Premiul Kitty Carlisle. Anna Deavere Smith a mai primit Premiul Mayor pentru Artă şi Cultură. A fost de două ori nominalizată la Premiul NAACP Image. A primit prestigiosul Premiu Matrix de la New York Women in Communication pentru realizările remarcabile şi roluri minunate în primăvara 2008.

Merritt Wever (Zoey Barkow)

Merritt Wever s-a născut şi a crescut în New York şi şi-a început cariera de actriţă la 15 ani. A apărut off-Broadway în piesa lui Brooke Berman „Smashing” şi, de asemenea, „Cavedweller” cu Deidre O’Connell. A mai jucat în filme precum „Into the Wild”, „Neal Cassady”, „Michael Clayton”, „Series 7: The Contenders”, „Signs”, „The Adventures of Sebastian Cole”, „Bringing Rain” şi „All I Wanna Do”, printre altele. A mai avut apariţii în seriale precum „Law & Order”, „Law & Order: SVU”, „The Wire” şi „NCIS”. Merritt Wever a avut un rol secundar în „Studio 60 on the Sunset Strip”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Sora Jackie"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook