22 aprilie 2019

„Solenoid” de Mircea Cărtărescu, lansat în limba suedeză

Romanul „Solenoid” de Mircea Cărtărescu este lansat în limba suedeză, la 28 mai 2019, de la ora 19:00, în aula Academiei de Științe Economice din Stockholm (Handelshögskolan). La eveniment participă scriitorii Mircea Cărtărescu şi Aris Fioretos.



Cu ocazia recentei apariții în Suedia a romanului „Solenoid” de Mircea Cărtărescu, ICR Stockholm, în colaborare cu editura Albert Bonnier și Casa de Cultură a orașului Stockholm (Kulturhuset) prin programul Scena Internațională a Scriitorilor, organizează lansarea volumului, urmată de o discuție între scriitorii Mircea Cărtărescu și Aris Fioretos. Evenimentul este completat de o lectură publică în limba suedeză din roman.


Astfel, Mircea Cărtărescu vorbește despre temele centrale ale romanului său și răspund la întrebări din partea publicului. Partenerul său de discuții este scriitorul suedez Aris Fioretos, unul dintre laureații Premiului „Marin Sorescu, acordat de institut unui scriitor suedez care prin opera sa desființează granițe, facilitând dialogul dintre culturi. Discuțiile se desfășoară în limba engleză.

Evenimentul se desfășoară totodată în cadrul unui nou concept literar, care reunește Academia de Studii Economice și reprezentanța companiei multinaționale McKinsey&Co din Suedia, în cadrul căruia studenții de la Academia de Studii Economice au ocazia să participe la diverse întâlniri literare cu scriitori consacrați de pe scena internațională.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook