6 octombrie 2015

Singură pe Drumul Mătăsii

Librăria Humanitas de la Cişmigiu aşteaptă publicul joi, 8 octombrie 2015, de la ora 19:00, la lansarea fascinatei cărţi „Singură pe Drumul Mătăsii” de Sabina Fati. Alături de cunoscută jurnalistă, la eveniment vorbesc Tania Radu, critic literar, Alina Inayeh, director Black Sea Trust for Regional Cooperation, Cristian Leonte, jurnalist şi realizator TV, şi Lidia Bodea, director general Editura Humanitas.

invitatie

Sabina Fati povesteşte în carte:

La început am crezut că sunt singură cu muntele, dar l-am zărit imediat pe soldatul tadjic, paznicul barierei din faţa mea. Un uriaş încremenit, îmbrăcat în manta lungă de postav şi purtând caciula tradiţională rusească revărsată peste urechi. Se uita la mine ca la ceva bizar.

Îi întind paşaportul, dar omul nu schiţează nici un gest, se uită de departe şi pe urmă îmi întoarce spatele. E 1 iunie 2014 şi sunt plecată de 45 de zile în căutarea mea şi a Noilor Drumuri ale Mătăsii.

Cele cinci sau zece minute petrecute în faţa barierei mi s-au părut ore şi mi-am dat brusc seama că sunt în faţa unei garnizoane de militari sălbăticiţi de şederea în Pamir. Am văzut că în jurul meu se strâng toţi băieţii din garnizoană. Îmbrăcaţi lejer şi ieşiţi din cealaltă baracă, bine încălzită, poartă şlapi, pantaloni de trening cu genunchi lăbărţaţi şi bluze groase de bumbac. Se uită la mine ca la ceva bun de mâncat şi am senzaţia că rânjesc unul la altul. Începe să-mi fie frică. Ce pot face singură împotriva acestor zdrahoni? N-am nici o şansă, îmi zic, şi le zâmbesc ca unor oameni care m-ar putea ajuta.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

2 thoughts on "Singură pe Drumul Mătăsii"

  1. Natalia spune:

    Este o carte foarte interesantă plină de suspans trăită de o femeie care a trecut cu adevărat printr.o încercare grea…as dori dacă se poate sa comandam si noi cartea sa o citim dorim sa știm toate întâmplările care s.au petrecut.va mulțumesc

  2. Lucian Velea spune:

    Puteţi face clic pe linkul din articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook