22 august 2016

Servicii prin prietenie, 20 de ani IPA România

Cu ocazia aniversării a două decenii de când funcţionează Secţia Română a International Police Association, începând din data de 24 august 2016, Romfilatelia, dedică emisiunea filatelică „Servicii prin prietenie, 20 de ani I.P.A. România”.

IPA_2

International Police Association – I.P.A este cea mai mare organizaţie a poliţiştilor din lumea întreagă, fondată în urmă cu 66 de ani, în Marea Britanie, înregistrând în prezent 66 de secţii naţionale. România a intrat în acest club de elită al poliţiştilor în anul 1992, la data de 31 august, prin iniţiativa domnului general – locotenent dr. ing. Iulian Medrea care a pus bazele I.P.A. Secţia Română, care este afiliată la International Police Association din data de 25 octombrie 1996.

Numărul profesioniştilor români care sunt înregistraţi în momentul de faţă este de peste 45.000 de membri, plasând ţara noastră pe locul al doilea la nivel mondial. Printre aceştia se numără poliţişti şi jandarmi care îndeplinesc misiuni în teatre de operaţiuni şi misiuni ONU peste hotare.

I.P.A. Secţia Română se mândrește cu faptul că din rândurile ei fac parte celebrităţi ale sportului românesc, precum: Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Ion Țiriac, Elisabeta Lipă, Lucian Bute, Monica Iagăr, Marius Urzică, Ivan Patzaichin şi mulţi alţii. Realizările lor sportive au inspirat membrii I.P.A. în organizarea și participarea la nivel național și internațional la numeroase competiții sportive: fotbal, handbal, înot, alergări, etc. Lista VIP-urilor din lumea sportului este completată de mulţi alţii cu preocupări artistice în literatură, artă plastică, muzică.

Motto-ul în limba esperanto sub care I.P.A. îşi fundamentează principiile, funcţionează şi activează, „Servo per amikeco – Servicii prin prietenie”, exprimă idealurile asumate de toţi poliţiştii care au aderat la acestă organizaţie: adevărata camaraderie, încrederea în oameni, spiritul de echitate, dreptate, susţinerea morală, respectul şi aprecierea faţă de valorile umane şi ale statului de drept.

În cadrul acestui proiect filatelic sunt interpretate grafic şi cromatic, în mod sugestiv, crezul-misiune al asociaţiei: promovarea prieteniei. Umanitatea, spiritul tolerant, împlinirea datoriei, solidaritatea, voluntariatul, corectitudinea şi altruismul sunt doar câteva dintre valorile pe care membrii asociaţiei le-au transformat în mod de a fi, de a relaţiona cu cei din jur.

Timbrul aniversar cu valoarea nominală de 8 lei reliefează, simbolic, elemente de identitate ale asociaţiei împreună cu însemnele naţionale, evidenţiind astfel apartenenţa I.P.A. România la valorile asociaţiei-mamă.

Coliţa emisiunii, având valoarea nominală de 15 lei, ilustrează diploma ce atestă afilierea Secţiei Române la International Police Association, la data de 25 octombrie 1996, în Australia, la Brisbane, precum şi imaginea fondatorului britanic al acestei organizaţiii, Arthur Troop.

Emisiunea este completată de un set de 2 plicuri Prima zi, echipate cu timbrul şi coliţa emisiunii iar ca forme de machetare au fost folosite minicoala de 8 timbre + 1 vinietă + 3 tabsuri şi coala de 32 timbre.

IPA_1

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook