5 aprilie 2010

Seria de cărţi „Avatar”

Seria de cărţi „Avatar”Editura Gama lansează trei volume din seria „Avatar„, serie dedicată fanilor filmului cu acelaşi titlu, care te îndeamnă să explorezi cu imaginaţia lumea fantastica a Pandorei şi să afli mai multe despre populaţia Na’vi.

Avatar: Confruntarea cu Na’vi” redă povestea din film a fostului puşcaş marin, Jake Sully, care se alătură unei echipe de explorare a planetei Pandora, locuită de exotica civilizaţie Na’vi. Aflat în corpul său de avatar, Jake va trece prin numeroase încercări periculoase şi stranii pentru a fi acceptat în rândul clanului Omaticaya al populaţiei Na’vi.

Avatar: Albumul filmului” reprezintă o incursiune fantastică pe uimitoarea planetă Pandora, cu informaţii despre flora şi fauna planetei, despre obiceiurile de viaţă ale poporului Na’vi, echipamentele necesare şi tot ce trebuie să ştii pentru a putea supravieţui unei expediţii pe această planetă.

Cu ajutorul cărţii „Avatar: Carte cu abţibilduri reutilizabile” vei putea recrea scenele favorite din film, iar imaginile fantastice îţi vor dezvălui frumuseţea planetei Pandora.

Prologului cărţii „Avatar: Confruntarea cu Na’vi”:

PĂMÂNTUL. Însă acesta nu este Pământul pe care îl ştii. Pământul nu mai este luxuriant, verde, plin de păduri şi de creaturi nedescoperite încă. Apele lui nu mai scaldă peşti de felurite forme şi mărimi. Acesta este Pământul din viitorul nu foarte îndepărtat, când oraşele cenuşii au acaparat orizontul şi s-au întins până sus, în înaltul cerului. Fiecare stradă este asemeni Times Square-ului, plină de lumini strălucitoare şi reclame privite de oameni grăbiţi, ce poartă măşti pentru filtrarea aerului poluat. E un altfel de Pământ. Acest Pământ este căminul lui Jake Sully.

Tot ceea ce şi-a dorit Jake în viaţă a fost acel ceva pentru care să merite să lupte. Braţele puternice şi firea sa nonconformistă îl ajută să umble prin oraş într-un scaun cu rotile. Jake n-a mai mers pe picioarele lui de ani de zile. Pe când era în marină, Jake a luptat vitejeşte şi a rămas infirm în urma unuia din multele războaie pe care oamenii de pe acest Pământ din viitor le purtau unul împotriva celuilalt. Aşa că acum, fiind lăsat la vatră, Jake se zbate în fiecare zi să găsească ceva pentru care să merite să trăiască.

— Bună dimineaţa, soare! Jake deschide ochii, şi ceea ce pare a fi un vis, începe cu o durere de cap şi cu realizarea faptului că a dormit timp de cinci ani într-o navetă spaţială. E foarte departe de casă. Peste tot în jurul lui oamenii se trezesc, în timp ce doctorii plutesc pe lângă ei, în spaţiul lipsit de gravitaţie. Jake este pe cale să ajungă pe o lună a planetei Polifem, numită Pandora; dacă ar respira aerul de aici, ar muri în două minute.

În urmă cu cinci ani, Jake a fost oprit pe stradă de doi oameni care l-au informat că fratele său geamăn, Tommy, a murit în timp ce se pregătea pentru călătoria spre Pandora. Ca om de ştiinţă, Tommy fusese angajat să se alăture Programului „Avatar”, conceput cu scopul de a stabili pacea şi de a învăţa de la o rasă extraterestră de pe Pandora, numită Na’vi. I-au explicat lui Jake că în cadrul programului s-a descoperit o modalitate de combinare a ADN-ului uman cu cel al unui Na’vi, creându-se astfel un hibrid pe care l-au numit „avatar”. Acest hibrid ar arăta exact ca un Na’vi. Jake nu avea nici o idee despre cum ar fi arătat avatarul, dar, fiindcă el şi Tommy erau gemeni şi aveau acelaşi ADN, Jake i-ar putea lua locul lui Tommy în această misiune şi folosi avatarul creat pentru fratele său. Fireşte, pentru el totul era foarte confuz, dar ceea ce i-au spus mai apoi bărbaţii, i-a trezit interesul lui Jake. Prin intermediul acestui avatar, Jake ar putea să meargă din nou. Ar putea să alerge. Ar putea fi cel de altădată.

Acum, ca toţi ceilalţi oameni de ştiinţă, tehnicieni, mineri şi personalul responsabil cu securitatea, care au făcut această călătorie, Jake participă la o întâlnire în care i se spune că fiecare fiinţă vie de pe Pandora va încerca să-l omoare. Bărbatul care vorbeşte este colonelul Miles Quaritch, şeful securităţii de la Hell’s Gate (Poarta Iadului) – aşezare umană de pe Pandora. În timp ce colonelul Quaritch vorbeşte, Jake observă că, oricât de impunător şi puternic pare a fi acesta, pe o mare parte a capului şi a feţei se văd cicatricele lăsate de ghearele a ceva care, cu siguranţă, a fost mai mare decât el.

La finalul întâlnirii, Jake află că principala sa misiune în cadrul Programului este aceea de a asigura securitatea oamenilor de ştiinţă avatar în numeroasele lor călătorii şi incursiuni pe Pandora. Jake mai află că scopul principal al Hell’s Gate şi al Programului „Avatar” este obţinerea unei roci minerale de pe Pandora, numită unobtanium… care pe Pământ valorează 35 de milioane de dolari uncia.

Totul se învârte în capul lui Jake. Însă, când îşi întâlneşte pentru prima dată avatarul, totul devine foarte clar. Într-un uriaş bazin cu lichid, numit amnio-bazin, pluteşte un corp care, dacă ar sta în picioare, ar măsura mai bine de trei metri înălţime. Pielea îi este de un albastru-verzui incredibil de frumos. În lichid pielea luceşte, iar corpul tresare ca al unui copil care doarme. Avatarul are o coadă lungă şi un corp musculos cu o formă aproape umană. Talia este îngustă, iar umerii – laţi şi puternici. Are ochii închişi, dar lui Jake i s-a spus că sunt aurii şi asemănători cu cei ai pisicii. Din creştet îi porneşte o coadă lungă, neagră, care se înfăşoară în jurul corpului din bazin, mișcându-se ca și cum ar avea o viaţă proprie. Când îi vede faţa, Jake rămâne uimit. Lăsând la o parte culoarea albăstrie a pielii şi nasul uşor turtit, în forma acelei feţe observă trăsăturile chipului fratelui său, Tommy. Apoi, Jake îşi dă seama că nu este chipul lui Tommy. Ci propriul său chip.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook