23 aprilie 2013

Secvenţe la Berlin

Institutul Cultural Român din Berlin prezintă joi, 25 aprilie 2013, cel mai reprezentativ film din cariera regizorului Alexandru Tatos, intitulat „Secvenţe“. Proiecţia are loc la sediul ICR Berlin din cartierul Grunewald, începând cu ora 19:00. Filmul este prezentat în cadrul programului Cinema-TEK, cu subtitrare în limba engleză.

Filmul este compus din trei scheciuri, „Telefonul“, „Prospecţie“ şi „Patru palme“, şi
descrie culisele cinematografiei de dinainte de ’89, cu atmosfera şi problemele care apar pe parcursul unei filmări. Din distribuţia filmului fac parte: Geo Barton, Mircea Diaconu, Emilia Dobrin şi Alexandru Tatos.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Alexandru Tatos (9 martie 1937 – 31 ianuarie 1990) a fost un prolific regizor de teatru. A debutat în 1974 cu serialul „August în flăcări“, film pe care l-a regizat împreună cu Dan Piţa. Au urmat peliculele „Mere roşii“, „Rătăcire“, „Duios Anastasia trecea…“, „Secvenţe“ – doar câteva din cele mai cunoscute capodopere ale regretatului
regizor.

Programul de film românesc Cinema-TEK are ca scop prezentarea unor creaţii cinematografice de ficţiune sau documentare de dinainte de revoluţie ale unor mari regizori români, dar şi a unor filme documentare, ce prezintă personalităţi ale vieţii culturale din România. Seria de filme are loc cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook