31 martie 2016

Schiţă versus lucrare finită

Miercuri, 6 aprilie 2016, de la ora 16:00, Muzeul Naţional de Artă al României invită iubitorii de artă la o nouă conferință din seria „Opere în prim plan”, care este susținută în Galeria de Artă Europeană. Tema este reluată sâmbătă, 7 mai 2016, de la ora 12:00. Conferințele sunt susținute de Mălina Conțu, muzeograf în cadrul Biroului de Artă Europeană și Artă Decorativă.

Opere în prim plan

Prin seria de conferințe intitulată „Opere în prim plan”, publicul este aşteptat să intre în dialog direct cu opere de pictură şi sculptură mai puţin sau chiar deloc cunoscute din depozitele Secţiei de Artă Europeană. Timp de două luni, lucrările selectate sunt expuse în una din sălile galeriei permanente în vederea valorificării lor din perspectiva unor teme diverse (atribuţie, iconografie, istoria piesei, comanditari, contextul realizării) și în corelație cu lucrările din expunere. Prelegerile includ, acolo unde este cazul, detalii legate de restaurarea piesei.

Lucrarea propusă spre expunere în lunile aprilie-mai 2016 este una dintre schiţele realizate de artistul austriac Gustav Klimt pentru decoraţia plafonului teatrului din Fiume (azi Rijeka, Croaţia). Aceasta este prezentată în contextul reevaluării schiţei în decursul secolului al XIX-lea. Realizată în 1885, lucrarea „Orfeu și Euridice” a fost oferită spre vânzare de Klimt însuşi ca stadiu premergător al operei finale unei galerii vieneze, de unde a fost achiziţionată ulterior în 1912 de un colecţionar român.

Accesul se face pe baza unei rezervări prealabile la telefon 021.3148119 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro . În miercurea gratuită (6 aprilie 2016) intrarea este liberă. În data de 7 mai 2016 se percepe o taxă de 10 lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook