8 octombrie 2007

Salonul Internaţional de Carte Românească

Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” din Iaşi cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor ExterneDepartamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Ministerului Culturii şi Cultelor şi al autorităţilor locale, organizează cea de-a XVI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Românească, în perioada 8 – 11 octombrie 2007, la Iaşi şi Cernăuţi.

Acest eveniment de excepţie pentru comunitate face parte din activităţile culturale organizate cu prilejul Zilelor Iaşiului. Au fost invitaţi să participe scriitori, editori, publicişti români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, din emigraţie, dar şi din România.

În timpul manifestării, vor avea loc lansări şi expoziţii de carte, lecturi din opera participanţilor, de asemenea va fi susţinut colocviul profesional cu tema „Proiectul cultural de succes în biblioteca publică. Schimb de bune practici” şi masa rotundă „Postmodernism românesc şi reprezentarea sa în literatura română din afara granitelor ţării”.

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc la Complexul Muzeal Naţional Moldova, iar lansările de carte vor avea loc la Mănăstirea Hadambu, Teatrul pentru copii şi Tineret „Luceafărul” şi la Galeriile de Artă ale Bibliotecii „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Cea de-a patra zi a Salonului de Carte se va desfăşura la Gimnaziul nr. 6 din Cernăuţi, unde vor avea loc lansări de carte, dezbateri şi momente aniversare: Pavel Gataiantu’ 50, scriitor şi academician Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Manifestarea culturală se va încheia cu un recital de poezie susţinut la Mănăstirea Putna.

Acest proiect cultural face parte din seria proiectelor derulate de Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, cu scopul de a promova valorile culturale româneşti.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook