5 noiembrie 2018

Sala de bal

Editura Humanitas Fiction așteaptă publicul la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 7 noiembrie 2018, de la ora 19:00, la lansarea romanului „Sala de bal” de Anna Hope – considerat replica britanică la „Zbor deasupra unui cuib de cuci” –, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, și tradus de Irina Bojin. Scriitoarea britanică Anna Hope participă prin Skype la eveniment. Cartea este prezentată de Ana Barton, scriitoare, Simona Preda, scriitoare, doctor în istorie, și Vlad Stroescu, psihiatru, iar moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.



Pe fundalul verii caniculare a anului 1911, la sfârșitul epocii edwardiene, „Sala de bal” proiectează o poveste de iubire pe un tărâm potrivnic, azilul Sharston din Yorkshire, unde o mână de oameni are puterea de a decide cine poartă stigmatul nebuniei și cine îndeplinește criteriile normalității.

New York Times notează:

Anna Hope combină în mod fericit cercetarea istorică cu inteligența emoțională pentru a explora, cu delicatețe și intuiție profundă, tensiunile și încercările inerente condiției umane.

Scriitoarea britanică reușește să dea viață unei realități istorice puțin cunoscute într-un roman intens și subtil, care nu devine nici o clipă sentimental. O fată sparge geamul halei sufocante în care lucrează, ca să lase lumina și aerul să pătrundă. Gestul ei, mai degrabă simbolic, are consecințe dramatice, disproporționate.

În azilul în care este internată, femeile și bărbații au dreptul să se întâlnească doar vinerea, în somptuoasa sală de bal, unde valsează pe dalele lucioase ale pardoselii nesfârșite, în timp ce orchestră interpretează Strauss și Debussy.

Anna Hope construiește o poveste neliniștitoare, spusă din trei puncte de vedere, ale celor trei personaje principale: Ella Fay, fata de condiție modestă, de o frumusețe și o putere de care nu e conștientă, John Mulligan, pacientul traumatizat de drama familiei lui, și, contrapus lor, Charles Fuller, medicul obsedat de eugenetică.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook