28 noiembrie 2014

Românii şi Marele Război

Cu ocazia Zilei Naționale a României, luni, 1 decembrie 2014, ora 18:00, la Museo Centrale del Risorgimento – Complesso del Vittoriano din Roma are loc inaugurarea expoziției foto-documentare cu titlul „Românii și Marele Război”. Evenimentul este organizat de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Ambasada României în Italia, Museo Centrale del Risorgimento – Complesso del Vittoriano din Roma, Muzeul Național de Istorie a României, Arhivele Naționale ale României și Universitatea Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca, în colaborare cu Accademia di Romania din Roma, și beneficiază de patronajul Regiunii Lazio, al Provinciei Roma și al Primăriei orașului Roma.

Românii și Marele Război

În urma colaborării dintre Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția și Muzeul Național de Istorie a României, Arhivele Naționale ale României și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a rezultat expoziţia „Românii și Marele Război” ce reunește peste 40 de panouri foto-documentare menite să prezinte publicului implicarea românilor și a României în Primului Război Mondial, pe baza documentelor de arhivă, a fotografiilor, ilustrațiilor contemporane și a documentelor de presă.

Expoziţia beneficiază de sprijinul financiar al Institutului Cultural Român şi este deschisă publicului în perioada 1 decembrie 2014 – 28 februarie 2015, la Museo Centrale del Risorgimento – Complesso del Vittoriano din Roma (Via San Pietro in Carcere). Intrarea este liberă. Participarea la vernisajul expoziției se face pe bază de invitație, iar confirmările sunt așteptate la or.rci@nats.iahim

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook