22 aprilie 2015

România la Festivalul Internaţional de Film goEast Wiesbaden 2015

Festivalul Filmului Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are în perioada 22-28 aprilie 2015 și prezintă o serie de peste 130 de filme provenite din 30 de țări. Institutul Cultural Român din Berlin se află la al șaptelea an de parteneriat cu acest festival.

Competiția Oficială a festivalului de anul acesta include și lungmetrajul românesc ”De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu. Filmul a fost proiectat în premieră mondială în februarie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Totodată la secțiunea East-West Talent Lab participă și regizoarea Ana Savin („This Time, Last Year”) și editorul de imagine Cristian Radu („Revelion 2014”). Secțiunea East-West Talent Lab este dedicată creării unei rețele de dezvoltare de proiecte cinematografica între statele Europei Centrale și de Est și Germania. Participanții își prezintă aici și un proiect propriu. Cel mai bun proiect va fi premiat cu un premiu de dezvoltare în valoare de 3.500 de euro.

Festivalul GoEast al Filmului din Europa Centrală şi de Est a fost înfiinţat în 2001 de către Institutul de Film din Frankfurt/Main şi s-a dezvoltat ca o platformă de dialog între Est şi Vest. Temele importante care stau în centrul manifestării sunt mai ales schimbările razante din Europa Centrală şi de Est dar şi identitatea europeană.

Încă de la prima ediție, festivalul goEast a creat oportunitatea filmelor românești de a se prezenta pe o platformă germană și de a fi cunoscute și în afara granițelor. Premii importante la acest festival au obținut „Filantropica” lui Nae Caranfil, „Premium” în regia lui Alexandru Ionescu, „Podul de flori”, regie Thomas Ciulei, „Cea mai fericită dată din lume” a lui Radu Jude, „Medalia de onoare”, regia Călin Peter Netzer, „Morgen” și „Rocker” în regia lui Marian Crișan, precum „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru și ”Quod Erat Demonstrandum” a lui Andrei Gruzsniczki.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook