26 mai 2016

România la Expoziția Filatelică Mondială New York 2016

„Expoziția Filatelică Mondială New York 2016” este marcată de Romfilatelia printr-un proiect de timbre cu titlu omonim ce poate fi achiziționat începând de sâmbătă, 28 mai 2016, de la magazinele Romfilatelia. Cea mai recentă emisiune de mărci poștale este dedicată unei manifestări de anvergură din domeniul filateliei, care își propune să promoveze originalitatea produselor filatelice la nivel mondial, valoarea educativă și culturală a filateliei și totodată, să stimuleze schimburile filatelice internaționale.

Expozitia Filatelica Mondiala NY 2016

Organizată de Societatea Filatelică Americană (APS), Expoziția Mondială Filatelică își deschide porțile în perioada 28 mai – 4 iunie 2016, reunind, sub deviza „O plimbare în jurul lumii”, peste 50 de administrații poștale din întreaga lume, peste 200 dintre cei mai importanți și cunoscuți dealeri din domeniul filateliei mondiale și peste 50 de cluburi și societăți filatelice din întreaga lume.

Este a 11-a Expoziție Mondială Filatelică organizată la New York, prima fiind cea din 1913, ediția din acest an expunând vizitatorilor colecția privată a lui John Lennon (membru al celebrei formații The Beatles), constând în 500 de timbre, majoritatea americane și neozeelandeze.

Prin emisiunea de mărci poștale „Expoziția Filatelică Mondială New York 2016”, Romfilatelia promovează acest important eveniment filatelic desfășurat la nivel mondial și anunță totodată participarea României la expoziție, vizitatorii putând admira timbrele românești și afla informații „la cald” despre istoria și cultura țării noastre.

Colita dantelata_Perforated souvenir sheet

Prezența Romfilatelia la o manifestare de o așa amploare implică activități de promovare a imaginii României, a valorilor și simbolurilor naționale, publicul descoperind și cunoscând țara noastră într-un mod inedit, prin intermediul mărcii poștale, veritabil ambasador al tezaurului românesc. Totodată, Romfilatelia participă și la concursul filatelic tematic organizat de Uniunea Poștală Universală, unde va promova și susține timbrele românești și filatelia națională prin exponatul „Romania, a land to be discovered”.

Cele două panouri care vor expune mărcile poștale românești conțin emisiuni cu tematici variate, de la istorie, natură, peisaje, orașe românești până la faună, floră, artă, personalități renumite ale țării, tradiții și obiceiuri care definesc poporul român.

Emisiunea filatelică „Expoziția Filatelică Mondială New York 2016” este alcătuită dintr-un plic prima zi și o coliță dantelată, care ilustrează în timbru (prin tehnica timbru în timbru) imaginea mărcii de 27 de parale din seria Cap de Bour, emisă de Moldova în anul 1858. Pe manșeta coliței sunt ilustrate logo-ul Expoziției și elemente de identitate națională (poarta maramureșeană).

FDC

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook