7 decembrie 2015

România la European Film Awards de la Berlin

În data de 12 decembrie 2015, are loc la Berlin cea de-a 28-a ediție a galei European Film Awards. La ediția din acest an România este prezentă cu două nominalizari: pelicula “Aferim!” în regia lui Radu Jude și documentarul “Toto și surorile lui” în regia lui Alexander Nanau. De asemenea, regizorul român Cristian Mungiu este unul dintre ambasadorii festivalului la această ediție.

Lungmetrajul “Aferim!”, film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX, este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani și a câştigat, la începutul anului, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, dar și numeroase alte premii.

Cea de-a doua nominalizare românească din cadrul EFA 2005, “Toto și surorile lui”, urmăreşte povestea unor copii, Totonel (10 ani) şi surorile lui, Andreea (14) şi Ana (17), care aşteaptă ca mama lor să iasă din închisoare. Filmul lui Alexander Nanau a avut deja o traiectorie de festival fulminantă și a devenit în scurt timp unul dintre cele mai premiate documentare făcute în România ultimilor ani.

Premiile European Film, prezentate în comun de către European Film Academy și EFA Productions, sunt conferite celor mai mari realizări din cinematografia europeană pentru 21 de categorii. De-a lungul timpului, printre laureații diverselor categorii s-au numărat cineaști români precum Maia Morgenstern, Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu sau Ada Solomon.

Fondată în 1988, Academia Europeană de Film reunește acum mai mult de 3.000 de profesioniști ai filmului european, care au ca scop comun promovarea culturii cinematografice europene. Pe tot parcursul anului, Academia Europeană de Film (EFA) inițiază și participă la o serie de activități care se ocupă cu politica de film, precum și aspectele economice, artistice și de formare. Programul include conferințe, seminarii și ateliere de lucru, cu scopul comun de a construi o punte de legătură între creativitate și industria cinematografică.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook