22 octombrie 2020

România are nevoie de artă

Pe 25 octombrie 2020, personalități de renume din lumea din artei și a muzicii clasice se reunesc în campania „România are nevoie de artă”, inițiată de Fundația Regală Margareta a României pentru a mobiliza fondurile necesare susținerii programului național Tinere Talente. România pierde în fiecare an zeci de tineri talentați, muzicieni și artiști vizuali, care nu au șansa să-și dezvolte și manifeste talentul. Publicul poate dona prin SMS cu textul ARTA la 8864, sprijinind astfel, cu 4 Euro lunar, bursele Tinere Talente.



Campania ajunge în atenția publicului prin emisiunea-eveniment „România are nevoie de artă”, difuzată duminică, pe 25 octombrie 2020, de la ora 18:00, simultan pe canalele TVR1, Radio România Muzical și Radio România Cultural, și prin spotul promovat de Magic FM, și continuă prin alte apariții media până pe data de 8 noiembrie 2020.

Muzicieni de elită ai scenelor lumii – soprana Nelly Miricioiu, violonistul Alexandru Tomescu, soprana Felicia Filip, dirijorul Tiberiu Soare, pianista Alexandra Dariescu, tenorul Teodor Ilincăi – vorbesc despre implicarea lor personală în susținerea viitorului artistic al României și despre emoționantele momente alături de public cu ocazia Concertelor Regale caritabile, la care au fost protagoniști pe scena Ateneului Român.

Personalități culturale emblematice – Oana Pellea, Irina Margareta Nistor, Ștefan Câlția, Corina Șuteu și Andrei Dimitriu – ne explică rolul esențial al artei în destinul unei țări ca România și vorbesc despre experiența lor personală alături de bursierii Tinere Talente, în calitate de mentori și susținători ai acestora.

Foști și actuali bursieri ai Fundației, muzicieni cu o carieră artistică de succes – violoncelistul Andrei Ioniță, compozitorul Sebastian Androne, mezzosoprana Martinina Antonie, violoncelistul Corneliu Zîrbo, violonistul Mircea Dumitrescu și violoncelista Izabela Ghergu – prezintă condițiile în care are loc evoluția unui copil înzestrat cu talent, sacrificiile și provocările întregii familii și vorbesc despre importanța crucială a susținerii primite la început de drum, prin bursă, mentorat și promovare, în cadrul programului național Tinere Talente.

Mulți copii talentați provin din familii ale căror posibilități financiare nu le permit să-și dezvolte talentul. Chiar dacă harul lor este descoperit, chiar dacă sunt acceptați în școli de arte sau muzică, tinerii din familii modeste nu au șanse reale de afirmare, din lipsa resurselor sau a îndrumării necesare. Ca răspuns la această problemă, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național pentru a sprijini, îndruma și promova acești tineri talentați pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Pentru mulți tineri talentați bursa a reprezentat o treaptă esențială în evoluția lor, un salt spre o performanță imposibil de atins fără resursele financiare și îndrumarea unor mentori, o adevărată rampă de lansare în lumea internațională a artelor.

În fiecare an, în luna noiembrie este organizată o selecție națională, în liceele și universitățile de muzică și arte vizuale din România. Candidații sunt selectați pe baza dosarului social, apoi sunt evaluați de către un prestigios juriu de specialitate, compus din personalități din lumea artei.

Concertul Regal, un eveniment cartabil cu o istorie de 12 ani, reunea pe scena Ateneului Român, în ziua de naștere a Regelui Mihai, pe 25 octombrie, muzicieni români de succes internațional și mari orchestre, în susținerea tinerilor artiști români. Fundația Regală Margareta a României continuă și în acest an, sub auspiciile pandemiei globale, tradiția acestuia oferind publicului un alt tip de act artistic. Majestatea Sa Margareta transmite un mesaj de susținere, iar o adevărată „orchestră” a personalităților de cultură susțin într-un glas, chiar de pe scena Ateneului Român, mesajul „România are nevoie de artă”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook