20 noiembrie 2017

Regele Lear

Miercuri 22 noiembrie şi joi 23 noiembrie 2017, de la ora 19:00, Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti invită spectatorii pe scena Sălii Mari la spectacolul „Regele Lear” de William Shakespeare care poate stârni o multitudine de senzații, dar la care, cu siguranță, publicul nu se va plictisi nicio clipă. În regia georgianului David Doiashvili, montarea îi are în distribuiție, printre alții, pe Mihai Constantin, Marius Manole, Monica Davidescu sau Crina Semciuc.



Spectacolul este un show de o modernitate provocatoare, conferită de o inventivitate vizuală fascinantă, ritmuri frenetice, o muzică electrizantă, elemente care creează estetica unuia dintre cei mai inovatori regizori de teatru ai momentului.

Mădălina Dumitrache consemnează în Web Cultura:

David Doiashvili aduce – prin acest spectacol – un omagiu teatrului însuși, nu doar prin teatralitatea sa organică, ci și prin modul în care directorul de scenă a descoperit sensuri nebănuite în poetica marelui Will. Textul lui Shakespeare primeşte straie noi, iar setea de putere, conotaţii actuale. Lumea de pe scenă mustește de vitalitate, clocotind de patimi și uneltiri (…). Regizorul își confirmă măiestria în a realiza fresce tragice, devoalând inflexiunile unei epoci apuse, dar și pe cele rămase actuale, ilustrând obscuritatea din spatele luminii și monstruozitatea dosită după discursuri.

O montare în care textul lui Shakespeare capătă conotații extrem de actuale, înfățișând o lume în care adevărul este pedepsit și în care nebunii îi conduc pe orbi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook