2 decembrie 2014

Making Waves: New Romanian Cinema 2014

Film Society of Lincoln Center şi Jacob Burns Film Center din New York găzduiesc, între 4 şi 8 decembrie 2014, respectiv 5 şi 10 decembrie 2014, cel mai important festival de film românesc din SUA, „una din «comorile anuale» prezentate de Film Society of Lincoln Center,” după cum a fost descris de cotidianul The New York Times. Making Waves: New Romanian Cinema oferă publicului newyorkez o selecţie concentrată şi echilibrată, care evidenţiază tendinţele filmului românesc actual prin highlight-urile anului, dar care, ca de obicei, se întoarce şi în trecut, la filme esenţiale ce trebuie descoperite de publicul american.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 octombrie 2014

Dan Lungu lansează romanul „Sunt o babă comunistă!” în limba norvegiană

Pe 5 noiembrie 2014, la Oslo, are loc lansarea volumului „Jeg er ei kommunistkjerring” („Sunt o babă comunistă!”) de Dan Lungu, în prezenţa autorului. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Stockholm şi se desfăşoară în colaborare cu editura Bokvennen, cea care a publicat traducerea în norvegiană a volumului, şi Ambasada României în Regatul Norvegiei. E.S. domnul Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Regatul Norvegiei, va vorbi în deschiderea evenimentului.

În cadrul lansării, Dan Lungu va purta un dialog cu traducătorul romanului, Steinar Lone, despre contextul care a condus la apariţia poveştii, despre povestea scrierii romanului şi despre procesul traducerii. La final, scriitorul român va răspunde întrebărilor publicului prezent.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 mai 2014

Sunt o babă comunistă – la Berlin

Pe data de 28 mai 2014, de la ora 18:00, Institutul Cultural Român din Berlin prezintă filmul ”Sunt o babă comunistă”, în cadrul seriei de proiecții de film „New Romanian Films”, care prezintă cele mai recente filme românești în cinematograful de artă fsk din cartierul cosmopilit Kreuzberg din Berlin. Regizorul Stere Gulea va fi prezent la proiecție și va participa la o discuție cu publicul prezent, moderată de Irene Rudolf, critic de film.

Filmul este o adaptare după romanul cu același nume scris de Dan Lungu. Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 6 mai 2014

Premiile Uniunii Cineaştilor 2014

Luni, 5 mai 2014, la Cinema Studio din București, a avut loc decernarea Premiilor Uniunii Cineaștilor, premii care reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice și de televiziune ale anului 2013. Marele câștigător al serii a fost „Poziția copilului”, filmul lui Călin Peter Netzer, care a luat Marele Premiu şi Trofeul Uniunii Cineaştilor.

UCIN

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 august 2013

Sunt o babă comunistă

Filmul „Sunt o babă comunistă” este lansat pe 23 august 2013, în cinematografele: Hollywood Multiplex, CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanța și Brașov), Cinema Arta (Târgu Mureș), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Premiera (Ploiești), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu Jiu), Café Cinema Patria (București), Cinema Europa (București), Modern (Craiova), Orizont Café Cinema (Călărași), Unirea (Botoșani), Cinema Capitol (Onești), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cortina (Oradea), Cine Grand (Botoșani), Palace (Oradea).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 25 iulie 2013

Sunt o babă comunistă – şi în cinematografe

Reputatul regizor Stere Gulea revine pe marile ecrane din 23 august 2013, odată cu lansarea în cinematografe a comediei „Sunt o babă comunistă”, care îi va aduce în rolurile principale pe Luminița Gheorghiu, Marian Râlea și Ana Ularu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii