10 aprilie 2008

„La fidelité”, în prezenţa lui Andrzej Zulawski, la B-EST

Marele cineast polonez, de talie internaţională, Andrzej Zulawskisi şi actorul Rutger Hauer sunt invitaţii de onoare ai Festivalului Internaţional de Film B-EST, editia a IV-a, care se va desfăşura la Bucureşti, Cinema Scala, în perioada 14-20 aprilie 2008.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc luni, 14 aprilie, ora 19:30, la Cinema Scala. Evenimentul va debuta cu proiecţia filmului „Lust, Caution”, în regia lui Ang Lee, singura proiecţie oficială în România. Filmul este câştigătorul marelui premiu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia 2007 şi al premiului pentru cea mai bună imagine, la acelaşi festival. În palmares se mai afla încă zeci de premii şi nominalizări.

Andrzej Zulawski va fi prezent la gală. Născut în 1940, a fost întai elev al lui Andrzej Wajda, dar şi-a continuat studiile în Franţa. Dupa interzicerea în Polonia a filmului său „Diabel”, s-a mutat în Franţa, unde s-a făcut cunoscut datorită filmului „L’important c’est d’aimer”, cu Romy Schneider. „Possession”, cu Isabelle Adjani în rolul principal, este filmul care l-a consacrat. Este considerat de criticii de specialitate drept un regizor profund, care nu face concesii, cu scenarii din care nu lipseşte violenţa, tandreţea şi dragostea. A fost asemănat cu Stanley Kubrick, ca stil cinematografic. Imaginative şi controversate, filmele realizate i-au adus 16 premii în cadrul a numeroase festivaluri de film internaţionale.

Cariera i-a fost marcată de actriţă Sophie Marceau, care a devenit muza regizorului. De altfel, după rolul din „Anna Karenina”, Sophie Marceau declara că nu va mai juca decât în filme regizate de soţul ei. Ultimul film pe care l-au făcut împreună, în care Sophie Marceau face un rol magistral, este „La fidelité”.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii