9 decembrie 2019

O dimineață de iubire pură

Editura Humanitas Fiction invită pasionații de lectură la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 11 decembrie 2019, ora 19:00, la o seară japoneză dedicată volumului de povestiri „O dimineață de iubire pură” de Yukio Mishima, recent apărut în colecţia Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, bestseller al editurii la Gaudeamus 2019. La întâlnire participă Mio Sekiya, ataşatul cultural al Ambasadei Japoniei în România, Matei Oprina, jurnalist, Andreea Sion, traducătoarea volumului, și Mirela Murgescu, istoric. Şerban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”, este moderatorul întâlnirii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 octombrie 2019

Cum să trăieşti în stil japonez

Publicul este așteptat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 15 octombrie 2019, de la ora 19:00, la o întâlnire cu Ana-Maria Caia, Adela Pârvu, Raluca Feher și Șerban Georgescu despre fascinanta cultură japoneză descrisă în două dintre cele mai noi apariții la Editura Humanitas: „Cum să trăiti în stil japonez” de Yutaka Yazawa și „Adio, lucruri! Noul minimalism japonez” de Fumio Sasaki.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 august 2019

Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți – ediția a III-a

Pe 19 august 2019 a început cea de-a treia ediție a școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți„. Timp de două săptămâni, studenții participanți studiază potențialul de dezvoltare durabilă, culturală și turistică, al comunei Balta și continuă procesul de construire al ecomuzeului. Reprezentanții comunității locale sunt invitați la discuții despre implicare și dezvoltare și la proiecții de film care investighează specificul României rurale. Activitățile școlii de vară sunt coordonate de către membrii echipei multidisciplinare formată din: Alexandra Mihăilciuc (arhitect), Andrei Tache (arhitect), Andrei Mihail (antropolog), Bianca-Maria Bălșan (manager cultural), Alexandru Vasiliu (arhitect), Alexandra Anastasiu (architect), Ana Dora Matei (architect) și alți experți din domenii complementare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 18 martie 2019

Biroul pentru Grădini şi Iazuri

Editura Humanitas Fiction așteaptă publicul miercuri, 20 martie 2019, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o „seară japoneză” dedicată romanului „Biroul pentru Grădini şi Iazuri” de Didier Decoin, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, traducerea fiind semnată de Doru Mareș. La eveniment participă Mirela Murgescu, istoric, Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro și Despina Jderu, filolog. Șerban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane, este moderatorul întâlnirii. În partea a doua a evenimentului, plecând de la tematica romanului, se discută despre semnificația apei în tradiția japoneză.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 noiembrie 2018

Seară japoneză: „Suspine tandre” şi atelier de shamisen

Editura Humanitas Fiction așteaptă publicul cititor joi, 15 noiembrie 2018, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o seară japoneză dedicată lansării romanului „Suspine tandre” de Yoko Ogawa, recent apărut în colecția Raftul Denisei. La eveniment participă domnul Takahiko Watabe, consilier al Ambasadei Japonei în România, Marius Constantinescu, scriitor și jurnalist cultural, lector dr. Magdalena Ciubăncan, traducătoarea romanului și Șerban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane. Denisa Comănescu este moderatorul întâlnirii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 octombrie 2018

Povestiri de ţinut în palmă

Editura Humanitas Fiction invită pe cei interesați joi, 18 octombrie 2018, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o seară japoneză dedicată volumui „Povestiri de ţinut în palmă” de Yasunari Kawabata, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, traducerea fiind semnată de Flavius Florea. La eveniment participă Cristina Bazavan, jurnalist cultural, Sandra Ecobescu, președinte al Fundației Calea Victoriei și Șerban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane. Denisa Comănescu este fi moderatorul întâlnirii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii