12 februarie 2021

Vocile de altădată ale iubirii

Cum își declarau iubirea marile personalități de pe vremuri? Ce își scriau îndrăgostiții aflați la depărtare unii de alții? Cum arăta dragostea înainte de epoca telefoanelor mobile și a mesageriei instant? Posibile răspunsuri la aceste întrebări ne oferă campania „Vocile de altădată ale iubirii”, disponibilă până pe 24 februarie 2021 de Teatrul Nottara, în parteneriat cu editura Nemira și cu București Mall-Vitan.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 decembrie 2020

Copilăria lui Beethoven

Pe 17 decembrie 2020, la aniversarea a 250 de ani de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, Teatrul Odeon alături de Asociația Clasic e Fantastic, oferă publicului online, gratuit, începând cu ora 11:00, spectacolul „Copilăria lui Beethoven”. Din distribuție fac parte Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu și Alexandru Unguru.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 iulie 2020

Ludwig van Beethoven, 250 de ani de la naștere

Romfilatelia continuă seria tematicilor dedicate aniversărilor culturale cu o emisiune de mărci poștale consacrată muzicii clasice, „Ludwig van Beethoven, 250 de ani de la naștere”, care intră în circulație marți, 28 iulie 2020.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 iulie 2016

„Sonata lunii” de Dimitrie Anghel

Dimitrie AnghelDulce și liniștitoare, noaptea se statornicește. Umbre încărcate de somn, sfioase, moi și încete, lunecă deasupra pământului ca o apă. Sfioase, moi și încete, se desfășură, cresc, ca aburii purtați de vânt deasupra unei prăpăstii, se strecoară printre arbori, se târăsc spre înălțimi. Luminile biruite, decolorate, palide, albe ofilesc, descresc și dispar. Un ritm ascuns prezidă și rânduiește năvala aceasta mută a tonalităților încărcate de vis ce se așază. Un farmec mistic trece prin aer, și acum o ultimă umbră, ca un steag de doliu și de fatalitate, purtat de o mână nevăzută, flutură ca și cum ar vrea să dea un semnal.

De la fereastra lui, Beethoven, cu un zâmbet amar pe buze, lăsându-și capul pe mână, privește. Părul, mai negru ca umbrele de afară, îi face o cunună de noapte pe frunte. Departe orașul își tremură fosforescențele și amestecă la orizont lucirile cu întâiele stele, întinde lanțuri luminoase prin negură, scrie arabescuri de aur în întunecimi, joacă imaginare constelații, desemnează capricii de foc.

Un murmur neîntrerupt, ca o apă care bate într-un țărm, urcă până la el și îl face să-și plece urechea și să asculte. Vii, ochii lui se aprind și licăresc și mâna-i albă, ca și cum ar vrea să culeagă zvonurile împrăștiate în aer, se întinde și dibuiește prin întunerec…

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 decembrie 2013

Kiki van Beethoven – la Berlin

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, Institutul Cultural Român din Berlin îşi deschide larg porţile, atât pentru diaspora română, cât şi pentru publicul german, continuând tradiţia organizării unui eveniment dedicat Crăciunului. Seria evenimentelor din anul 2013 se încheie cu un omagiu adus renumitului compozitor german Ludwig van Beethoven. Pe data de 17 decembrie – ziua de botez a lui Ludwig van Beethoven – ICR Berlin prezintă piesa de teatru „Kiki van Beethoven” de Éric-Emmanuel Schmitt, cu regia semnată de Alice Barb, iar scenografia de Adriana Grand. Interpretarea îi aparţine actriţei Simona Bondoc.

Spectacolul va fi precedat de un recital de pian al pianistei Ana Silvestru, care va interpreta Sonata nr. 28 op. 101 de Ludwig van Beethoven. Seara se va încheia cu o recepţie de Crăciun în cadrul căreia se vor servi specialităţi culinare româneşti. Evenimentul se va bucura de prezenţa Excelenței Sale domnul Lazăr Comănescu, ambasador al României în Germania.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 9 ianuarie 2012

Kiki van Beethoven

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti prezintă vineri, 20 ianuarie 2012, de la ora 19:00, la Muzeul Naţional „George Enescu”, spectacolul „Kiki van Beethoven” de Eric Emmanuel Schmitt, în regia lui Alice Barb. Textul este o monodramă, scrisă recent. Premiera mondială a avut loc în decembrie 2010 la Paris, unde s-a bucurat de un succes fulminant.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii