27 decembrie 2011

Dumnezeu este singurul meu prieten

Ana Drăgoianu (mai cunoscută prietenilor, dar şi cititorilor, ca Any Drăgoianu) a publicat la Editura Sitech din Craiova un volum de versuri intitulat „Dumnezeu este singurul meu prieten”, după titlul uneia dintre poeziile cuprinse.

Lansarea are loc la Casa de Cultură Traian Demetrescu din Craiova, în data de 6 ianuarie 2012, de la ora 15:00,, la şedinţa Cenaclului Epigramiştilor Olteni. Publicul va fi format nu numai din membrii cenaclului, ci şi din prieteni şi apropiaţi, iubitori de poezie. Printre participanţi: Excelenţa Sa, Petre Gigea-Gorun, preşedintele CEO şi vicepreşedinte UER, Marius Coge, jurist, vicepreşedinte CEO, Nelu Vasile, director revista Turburele, Marian Grigore Dobreanu, redactor Timpul-Gorj, Laurian Ionica, cel mai premiat membru al cenaclului la toate festivalurile de umor din ţară, prof. dr. univ. Ion Pătraşcu, Marieta Marancea, membră USR, doctor Elena Buznă, membră USR, Alexandru Stuparu, directorul Casei de Cultură Traian Demetrescu, Radu Alexandru, inginer, Ion Ungureanu, jurist etc.

Any Drăgoianu pune la dispoziţia cititorilor, cu generozitate, volumul în format digital (PDF) prin Biblioteca Citatepedia.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...
 18 mai 2011

Festivalul Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” – ediţia a XII-a, 13-15 mai 2011

Lucrările zilei de 13 mai 2011 s-au desfăşurat în sala mare a Primăriei Buzău. După intonarea Imnului Festivalului Naţional de Epigramă “Cât e Buzăul de Mare” (textul şi muzica de epigramistul buzoian Mitică Ion) şi proiectarea pe un ecran, anume instalat, a paginilor revistei Cenaclului Umoriştilor Buzoieni, Mihai Sălcuţan – Preşedintele cenaclului – a deschis şedinţa de lucu salutând pe oaspeţi, dintre care prezenţi la Buzău pentru prima oară erau numai domnii Petre Gigea-Gorun, Mihai Batog-Bujeniţă, Ion Fârte şi Ioan P. Gârda.

Viceprimarul instituţiei gazdă a salutat pe toţi cei prezenţi, urându-le bun venit şi succes la lucrări şi a înmânat domnului George Corbu, preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, emblema Municipiului Buzău.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 mai 2011

Constelaţii diamantine nr. 5/2011

A apărut numărul 5 din 2011 al revistei „Constelaţii diamantine”, ce poate fi lecturat gratuit în Biblioteca Citatepedia.

Aşa cum ne-au obişnuit realizatorii, spaţiile destinate liricii sunt generoase, dar de această dată articolele au prim-planul – acestea fiind numeroare, variate şi interesante.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 mai 2010

Festivalul Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” – ediţia a XI-a

Festivalul Naţional de Epigramă “Cât e Buzăul de mare”, ediţia a XI-a, a început la 7 mai 2010, ora 17:00, în Sala de consiliu a Primăriei Buzău, situată într-o clădire monumentală, dată în folosinţă încă din anul 1903, în prezenţa epigramiştilor buzoieni şi a invitaţilor din ţară şi de peste Prut.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 10 noiembrie 2009

Ridendo la 40 de ani

La începutul lunii octombrie 2009 am avut bucuria de a fi martor ocular „la un moment fast al umorului românesc şi a celui bănăţean îndeosebi. O coincidenţă fericită şi poate nu întâmplătoare a făcut ca aniversarea să se întâmple exact în ziua în care…” „…în urmă cu 40 de ani, un grup de scriitori de la filiala Timişoara au avut iniţiativa de a înfiinţa un Cenaclu de satiră şi umor. Imediat li s-au alăturat scriitori şi graficieni satirici şi a început o activitate…” care atinge astăzi o vârstă unicat în epigrama românească, cu care doar Clubul epigramiştilor bucureşteni se mai poate lăuda (citatele aparţin, în ordine, domnilor G.Corbu şi I. Iacob-Bencei).

Încă de la sosirea în oraşul de pe Bega, în seara zilei de vineri 2 octombrie, ni s-a oferit dovada că „metronomul” Ionel Iacob-Bencei este un organizator unic în arealul epigramei româneşti, surprinzându-ne cu prezenţa concomitentă la manifestarea epigramatică, a umoriştilor din Republica Moldova şi din Serbia, instituind astfel „Axa Chişinău – Moisei (Bencei) – Uzdin”, o premieră pe care a pregătit-o, după cum ne-a mărturisit, încă din octombrie 2008, când a fost prezent la manifestări literare atât la Chişinău cât şi la Uzdin şi pe care a formulat-o aşa: „Treziţi-vă români din adormire!, / Ca să lăsăm acelora ce vin / O punte românească de iubire / Pe axa Chişinău – Moisei – Uzdin”. În plus, pe tot parcursul şederii noastre la Timişoara, aveam să ne convingem practic de autenticitatea sintagmei „Robul lui Dumnezeu şi al Epigramei” pe care apreciem (şi o vom demonstra în continuare) că Ionel Iacob-Bencei şi-o atribuie într-un mod cum nu se poate mai potrivit.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii