29 mai 2014

Triunghiul dragostei şi al morţii

Viggo Mortensen, Kirsten Dunst și Oscar Isaac, conduşi de bagheta regizorală a lui Hossein Amini, aduc pe marile ecrane din România un film plin de mister, întorsături neașteptate și mult suspans. „Triunghiul dragostei şi al morţii” („The Two Faces of January”), thriller-ul cu accente romantice care are la bază romanul „The Two Faces of January”, scris de Patricia Highsmith, poate fi vizionat începând din 30 mai 2014, în cinematografele din întreaga țară.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 octombrie 2011

Despre melancolie. Cu majuscule

„Melancholia” lui Lars von Trier este o boală. Lungă şi istovitoare, care îşi dezvăluie, la sfârşit, esenţa. Asta pentru că finalul are, într-adevăr, valoare de catharsis şi vine ca o respirare uşurată după tensiunea uriaşă care blochează toţi porii şi înţepeneşte toţi muşchii. Spun „la sfârşit”, în ciuda faptului că filmul începe prin a dezvălui – într-un slow motion care se sincronizează perfect muzicii impresionante a lui Wagner – finalul inevitabil. Nicio surpriză nu mai urmează, nicio speranţă deci, nicio posibilitate de scăpare. Şi totuşi… acesta este doar începutul. Filmul continuă apoi groaznic de încet, imposibil de înţeles la început, cu o tensiune ascunsă, care se acumulează insuportabil. Pentru ca – treptat – să dea la iveală o foarte interesantă ipoteză apocaliptică, realizând radiografia unei catastrofe trăite dinăuntru, fără a se concentra în niciun fel, nici măcar prin sugestie, asupra felului în care simte, reacţionează ori luptă – sau nu – restul lumii. Pentru că, desigur, Melancolia nu poate fi decât o problemă personală…


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 28 septembrie 2011

Melancholia

„Melancholia”, cel mai recent film al lui Lars von Trier, drama SF-apocaliptică lansată la Cannes într-un context mai mult decât controversat, va rula în cinematografele din România din 30 septembrie 2011. În rolurile principale, Kirsten Dunst (cunoscută mai ales din „Marie Antoinette” şi „Spider-Man”), Charlotte Gainsbourg (cunoscută din „Antichrist”, „21 grams”, „The Tree”) și Kiefer Sutherland (cunoscut din „A Few Good Men”, „Stand By Me” şi serialul TV „24”).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 mai 2011

Filmele de la Cannes vin şi în România

Câştigătorul Marelui Premiu de la Cannes de anul acesta, „Le gamin au velo” al fraţilor Dardenne, va fi distribuit în România în 2012, precedat de unul dintre cele mai discutate filme de la Cannes, „Melancholia” lui Lars Von Trier (Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină – Kirsten Dunst) şi de lungmetrajul care a primit Premiului Juriului, „Poliss”, în regia lui Maiwenn le Besco. Alături de cele trei pelicule premiate, Independenţa Film va distribui alte patru filme din competiţia oficială: „Le Havre”, de Aki Kaurismaki, câştigător al Premiului FIPRESCI (premiul criticii internaţionale de film), „Habemus Papam”, al lui Nanni Moretti, şi mult-aşteptatele „La Source de femmes”, în regia lui Radu Mihăileanu, şi „La Piel que habito”, al lui Pedro Almodóvar.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 12 noiembrie 2008

Cum să rămâi fără prieteni

De vineri, 14 noiembrie 2008, publicul cinefil din România poate urmări pe marile ecrane filmul „Cum să rămâi fără prieteni” („How to Lose Friends and Alienate People”), o comedie spumoasă plină de situaţii hilare, care au efectul opus celui dorit de autorul lor astfel că acesta, deşi plin de bune intenţii, va gafa permanent, rămânând în final fără prieteni.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii