31 august 2021

Ziua Limbii Române în reprezentanțe: cursuri, muzică, film, expoziții, teatru și conferințe

Ziua Limbii Române este sărbătorită și în 2021, la data de 31 august, în reprezentanțele Institutului Cultural Român prin cursuri, muzică, expoziții, filme românești, publicații sau evenimente online.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 ianuarie 2018

Exerciții de supravieţuire

Duminică, 4 februarie 2018, ora 11:00, la Sala Atelier a TNB, doamna Ileana Mălăncioiu susține conferința cu tema „Exerciții de supraviețuire”. Una dintre cele mai cunoscute voci ale poeziei contemporane, Ileana Mălăncioiu este din nou prezentă în cadrul seriei de Conferințe ale Teatrului Național, într-o discuție cu publicul despre poezie și viață.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 noiembrie 2016

Lirica românească la Festivalul de Literatură de la Stockholm

Aflat la a patra ediție, Festivalul de Literatură de la Stockholm (Stockholm Literature) s-a desfășurat în perioada 28-30 octombrie 2016. Festivalul, care are loc la Moderna Museet (Muzeul de Artă Modernă) din Stockholm aduce laolaltă scriitori, traducători, artiști și actori și crează un dialog între textele literare prezentate și expozițiile permanente și temporare ale muzeului. Festivalul este organizat de către asociaţia Stockholm Literature în parteneriat cu Muzeul de Artă Modernă al oraşului Stockholm şi alţi parteneri locali, precum Teatrul Dramatic Regal și editura Tranan.

Printre invitaţii ediţiei din acest an s-au numărat: Ngũgĩ wa Thiong’o (Kenia/SUA), Samanta Schweblin (Argentina/Germania), Saša Stanišić (Bosnia/Germania), Dorit Rabinyan (Israel), Almudena Grandes (Spania), Don DeLillo (SUA), Jamaica Kincaid (Antigua/SUA), Hiromi Itō (Japonia/SUA), Monika Fagerholm (Finlanda), Sjón (Islanda) și Hélène Cixous (Algeria/Franța).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 14 ianuarie 2015

Roata culturii româneşti

Sub titlul „Roata culturii românești”, care sugerează dinamica spiritul ludic și sărbătoresc ce stau la baza culturii și artelor în comuniune, Institutul Cultural Român din New York organizează o serie complexă de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Culturii Naționale a României. Evenimentele au loc între 15 și 17 ianuarie 2015, în Sala Auditorium a ICR NY, la Cenaclul „Mihail Eminescu” al scriitorilor de origine română stabiliți în America, precum și în câteva biblioteci din New York care dețin carte în limba română.

Eminescu

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...
 13 aprilie 2010

Ileana Mălăncioiu la Stockholm

Pe 14 aprilie 2010, invitatele Salonului de poezie de la Institutul Cultural Român de la Stockholm sunt Ileana Mălăncioiu şi Marie Lundquist, două poete pe care le apropie stilul ascetic şi concis, precum şi preocuparea pentru tematica morţii. Vor mai participa editorul Jonas Ellerström şi traducătoarea Inger Johansson.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 5 decembrie 2008

Premiile „Viaţa Românească”

Redacţia revistei „Viaţa Românească” organizează miercuri, 10 decembrie 2008, de la ora 13:00, în sala cu oglinzi a Uniunii Scriitorilor din Casa Monteoru, Calea Victoriei, nr. 115, festivitatea de decernare a premiilor revistei.

Laureaţii acestei prime ediţii sunt:
– Antonio Patraş, Premiul „G. Ibrăileanu”, pentru volumul „Ibrăileanu. Către o teorie a personalităţii”, apărut în 2007, la Editura Cartea Românească;
Matei Vişniec, Premiul pentru dramaturgie, pentru piesa „Ioana şi focul”, apărută în „Viaţa Românească” (nr. 6-7, 2007), care se joacă în prezent la Teatrul de Comedie, în regia Cătălinei Buzoianu;
– Mihai Şora, Premiul de Excelenţă, pentru întreaga activitate filozofică.

Festivitatea cuprinde momente de muzică şi poezie:
– Maia Morgenstern citeşte poeme publicate de-a lungul timpului în „Viaţa Românească” de George Topârceanu, Ion Minulescu, Ion Barbu, George Bacovia, Ileana Mălăncioiu şi Ana Blandiana;
– Ioana Voicu-Arnăuţoiu susţine un minirecital de vioară;
– Ion Zubaşcu va cânta colinde din Maramureş.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii