11 octombrie 2021

Kiritza sau jocul de-a…

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă primele reprezentaţii cu noua premieră „Kiritza sau jocul de-a…”, miercuri 13 (avanpremieră) şi joi 14 octombrie 2021 (premiera oficială), de la ora 20:00, la Sala Studio. Alături de soprana Oana Berbec din distribuți fac parte o mulţime de actori îndrăgiţi din trupa TNB: Ileana Olteanu, Lari Giorgescu, Costina Cheyrouze, Fulvia Folosea, Aylin Cadîr, Crina Semciuc, Victoria Dicu, Eduard Adam, Ciprian Nicula, Florin Călbăjos, Mihai Calotă, Mihai Munteniţă, Ionuţ Toader, Emilian Mârnea, Axel Moustache, Petre Ancuţa. „Kiritza sau jocul de-a…” este o reverență de la un aristocrat al dansului pentru un aristocrat al condeiului din secolul al XIX-lea.

Cum altfel putea fi celebrat „veselul Alecsandri”, acum la 200 de ani de la nașterea sa, dacă nu cu o montare despre faimoasa coană Chirița, personajul care i-a încununat de succes cariera îndelungată de dramaturg?

Artist de primă mărime, talent plurivalent, maestrul Gigi Căciuleanu revine pe scena TNB cu o provocare în ritmuri dans-teatrale. O Kiritză a tuturor Chiriţelor lui Alecsandri, de la prima („Chirița în Iași sau două fete ș-o neneacă”, din 1850) până la ultima („Chirița în balon”, 1875), urmând să le recunoaşteți și pe celelalte două, cu toată galeria de personaje comice, aprinse de doruri şi patimi. Un spectacol având-o drept protagonistă pe bine-cunoscuta boieroaică de provincie, incultă, nepoliticoasă şi ahtiată după ranguri.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 26 martie 2021

Conferințele Teatrului Național București în italiană

Accademia di Romania in Roma, în colaborare cu Teatrul Național București „Ion Luca Caragiale„, prezintă publicului italian proiectul „Conferințele Teatrului Național București”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 martie 2020

Conferințele TNB online

Începând de luni, 23 martie 2020, Teatrul Național „I.L. Caragiale” oferă spre vizionare online, pe canalul de Youtube al TNB, înregistrările live ale Conferințelor Teatrului Național, desfășurate în cadrul Programului TNB – „Parateatral”.

Aceste materiale sunt difuzate, zilnic, începând cu ziua de luni, 23 martie 2020, în intervalul 14:00 – 18:00, pe canalul de Youtube, pe pagina de Facebook și preluate, de asemenea, pe pagina de internet Livestreaming TNB.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 septembrie 2019

Stagiunea 2019-2020 la Teatrul Național din București

Ca în fiecare an, la mijlocul lunii septembrie, Teatrul Național I.L. Caragiale din București anunță deschiderea stagiunii. Primele spectacole sunt programate pentru week-end-ul 13 – 15 septembrie 2019, iar biletele au fost puse în vânzare online și la Casa de bilete a teatrului.

Încă din primele săptămâni ale noii stagiuni 2019-2020, pot fi văzute unele dintre cele mai apreciate spectacole ale repertoriului. Pe scenele TNB se întorc, rând pe rând, titluri ce au stârnit aplauze și aprecieri pline de substanță, cum ar fi: „Regele moare”, „Toți fiii mei”, „Dineu cu proști”, „Idolul și Ion Anapoda”, „Omul care a văzut moartea”, „Micul infern”, „Umbre”, „Cursa de șoareci”, „Orchestra Titanic”, „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, „Butoiul cu pulbere”, „Tectonica sentimentelor”, precum și recentele premiere: „Noii infractori”, „Preșul”, „Class”, „50 de secunde”.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 aprilie 2014

Folia, Shakespeare & Co

Teatrul Metropolis şi Fundația Art Production prezintă miercuri, 23, si joi, 24 aprilie 2014, de la ora 19:00, premiera spectacolului “Folia, Shakespeare & Co”, realizat de unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români la nivel mondial, coregraful Gigi Căciuleanu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 aprilie 2010

Gala premiilor UNITER 2010

Luni, 19 aprilie 2010, Uniunea Teatrală din România (UNITER) a înmânat, în timpul tradiţionalei sale gale, care a ţinut până după miezul nopţii, premiile pentru activitatea teatrală din anul trecut, dar şi pentru întreaga activitate. Gala celei de-a XVIII-a ediţii a premiilor UNITER a fost transmisă în direct la TVR 1 şi Radio România Cultural, dar şi pe internet.

Marele premiu al ediţiei din 2010, cel pentru cel mai bun spectacol, a fost obţinut de „Rosencrantz şi Guildenstern sunt morţi”, regizat de Victor Ioan Frunză la Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” din Timişoara.

De remarcat că, pentru prima dată după mulţi ani, teatrele din Bucureşti au obţinut mai multe premii unor decât cele din provincie, cu „Un duel” (Teatrul Naţional Bucureşti – două premii, pentru actori în rol secundar) şi „Casa Zoikăi” (Teatrul de Comedie – două premii, pentru actori în rol principal).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii