31 ianuarie 2020

Suntem ce sunt amintirile noastre

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București lansează o serie de evenimente dedicate oamenilor de teatru ce au ales să-și dedice viața scenei și publicului spectator. Un prim eveniment de acest gen are loc pe vineri, 31 ianuarie 2020, de la ora 18:00, la Librarium (librăria din spatele Casei de Bilete TNB) pentru a reconstrui amintiri când se împlinesc 83 de ani de la nașterea actorului Marin Moraru. Cu costume și obiecte de recuzită din muzeul Teatrului Național la eveniment participă Lucia Popescu Moraru, Dorina Lazăr, Marian Râlea, Mihai Călin, Monica Davidescu, Vladimir Găitan, George Mihăiță, Constantin Cotimanis, Simona Bondoc, Traian Stănescu. Discuția este moderată de jurnalista Maria Capelos. Intrarea la eveniment este liberă.

Marin Moraru se amuza când cineva se referea la el ca la un monstru sacru. Toți prietenii din copilărie îi spuneau Marinuș. A muncit din convingere și a considerat meseria aleasă ca fiind cea mai frumoasă. Nu a lipsit niciodată de la o repetiție iar dovada dragostei sale pentru meseria de actor a constat în cei 55 de ani oferiți scenei și ecranului.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 decembrie 2017

Stele ale scenei şi ecranului

Romfilatelia, în semn de prețuire și respect pentru unii dintre cei mai îndrăgiți actori români, pentru carierele lor remarcabile și pentru contribuția la crearea Bucureștiului artistic, prezintă noua emisiune de mărci poștale „Stele ale scenei și ecranului”, miercuri, 20 decembrie 2017, la Palatul Suțu, Muzeul Municipiului București. Noua emisiune este disponibilă în magazinele Romfilatelia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 mai 2017

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti 2017

Cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), cel mai important eveniment autohton dedicat poeziei, are loc în perioada 15-21 mai 2017. Ediția din acest an, ce reunește la București peste 100 de nume importante ale poeziei contemporane, dintre care aproape 50 de oaspeți din străinătate, debutează în forță, cu aniversarea celor 95 de ani de existență PEN România și un recital de poezie Mircea Dinescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 21 martie 2017

Comedia Remix

Institutul Cultural Român din New York invită publicul local la evenimentul „Comedia Remix” pe 24 martie 2017, ora 19:00, la Romanian Cultural Institute din New York, şi pe 25 martie 2017, ora 19:30, la Performing Arts Center @ Interlake High School. Invitaţi speciali: George Mihăiţă, actor şi director al Teatrului de Comedie din București, şi Cristina Modreanu, critic de teatru şi curator.

Filmul documentar „Comedia Remix” (2014, 70 min., în română cu subtitrare în engleză), realizat, de Cristina Modreanu și Maria Drăghici, în parteneriat cu TVR, are ca axă principală triada extraordinarelor spectacole care au marcat primul deceniu de existență a Teatrului de Comedie din București: „Umbra” (1963), „Rinocerii” (1964) și „Troilus și Cresida” (1965), alături de alte mari spectacole ale teatrului din deceniile următoare. Prin cercetarea unor materiale de arhivă unice și prin interviuri cu cei implicați în realizarea acestor spectacole, actori și regizori români de primă mărime – Radu Beligan, David Esrig, Lucian Giurchescu, Sanda Toma, Stela Popescu, Sanda Manu, Marin Moraru, George Mihăiță – filmul își propune să reconstituie o istorie a Teatrului de Comedie, pe fundalul social-politic complex al anilor 1960-80.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 7 noiembrie 2011

„Poker” la a 150-a reprezentaţie

Sâmbătă 5 noiembrie 2011, la Teatrul de Comedie, a avut loc a 150-a reprezentaţie a spectacolului „Poker” de Adrian Lustig, în regia lui Alexandru Tocilescu. Distribuţia este alcătuită din George Mihăiţă, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu şi Simona Stoicescu, decorul este semnat de Puiu Antemir, iar costumele de Anca Răduţă.

Înregistrarea finalului acestei reprezentaţii:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 august 2011

Femeia care şi-a pierdut jartierele

Teatrul de Comedie prezintă sâmbătă, 20 august 2011, de la ora 19:30, la Teatrul Teatrelor – ROMEXPO, premiera oficială a spectacolului „Femeia care şi-a pierdut jartierele” de Eugène Labiche, traducerea, adaptarea, regia şi scenografia Silviu Purcărete. Muzica îi aparţine lui Vasile Şirli, iar distribuţia este alcătuită din Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Mihaela Teleoacă / Dorina Chiriac. La fierăstrău şi percuţie interpretează Lucian Maxim.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii