23 martie 2022

Celălalt pe care-l adoram

Institutul Francez din România și Editura Humanitas Fiction așteaptă cititorii miercuri, 23 martie 2022, de la ora 18:00, în sala „Atrium” a Institutului Francez (bd. Dacia nr. 77), la o întâlnire cu scriitoarea Catherine Cusset, autoarea romanului „Celălalt pe care-l adoram„, câștigător al Premiului Goncourt – Alegerea României 2016, apărut în colecția Raftul Denisei. La conferință participă, alături de Catherine Cusset, Gabriela Adameșteanu, scriitoare, Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction și Doru Mareș, traducătorul cărții.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 31 august 2021

Ziua Limbii Române în reprezentanțe: cursuri, muzică, film, expoziții, teatru și conferințe

Ziua Limbii Române este sărbătorită și în 2021, la data de 31 august, în reprezentanțele Institutului Cultural Român prin cursuri, muzică, expoziții, filme românești, publicații sau evenimente online.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 octombrie 2018

O formă de viaţă necunoscută

Editura Humanitas invită cititorii la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 10 octombrie 2018, ora 19:00, la lansarea romanului „O formă de viaţă necunoscută” de Andreea Răsuceanu, apărut recent în colecția Scriitori români contemporani.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 octombrie 2018

Andreea Răsuceanu în turneu cu romanul „O formă de viaţă necunoscută”

Editura Humanitas invită cititorii în perioada 4 octombrie–6 noiembrie 2018 la evenimentele dedicate romanului „O formă de viaţă necunoscută” de Andreea Răsuceanu, apărut recent în colecția „Scriitori români contemporani”. Iubitorii de literatură contemporană din Cluj, București, Timișoara, Brașov, Iași, Galați și Craiova sunt așteptați să participe alături de Andreea Răsuceanu și invitații săi la dezbaterile despre noua sa carte.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 martie 2018

Viaţa ca un blat de tort

După ce a fost lansată la standul României și la standul Die Unabhängigen (Independenții) al Fundației Kurt Wolff în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig, antologia de proză românească contemporană „Das Leben wie ein Tortenboden. Neue Rumänische Prosa” („Viața ca un blat de tort”), recent publicată la editura Transit, este prezentată și la sediul ICR Berlin în data de 21 martie 2018, de la ora 19:00. Evenimentul îi are ca invitați pe editorii antologiei, Anke Pfeifer și Daniela Duca, precum și pe scriitorii Adina Rosetti și Bogdan Costin care participă la o discuție cu publicul, moderată de către scriitorul Thomas Martini. Actorul Vlad Chiriac citește fragmentele incluse în antologie din romanele acestora, „Deadline”, respectiv „Cum să faci primul milion”.

Antologia cuprinde texte contemporane de literatură română publicate între 2002 și 2014 de scriitorii Gabriela Adameşteanu, Bogdan Costin, Petru Cimpoesu, Adela Greceanu, Nora Iuga, Dan Lungu, Marin Mălaicu-Hondrari, Ovidiu Nimigean, Ioana Pârvulescu, Marta Petreu, Răzvan Rădulescu, Adina Rosetti, Corina Sabău și Lucian Dan Teodorovici.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 mai 2017

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti 2017

Cea de a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), cel mai important eveniment autohton dedicat poeziei, are loc în perioada 15-21 mai 2017. Ediția din acest an, ce reunește la București peste 100 de nume importante ale poeziei contemporane, dintre care aproape 50 de oaspeți din străinătate, debutează în forță, cu aniversarea celor 95 de ani de existență PEN România și un recital de poezie Mircea Dinescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii