3 decembrie 2018

Doi dramaturgi hispanici la Bucureşti

Institutul Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Teatrul Odeon, organizează  două spectacole-lectură, în cadrul „Întâlnirilor literare hispano-române” la Bucureşti. Începute în octombrie 2018, aceste întâlniri literare au reunit o serie de dialoguri, lecturi, mese rotunde şi lansări de carte între scriitori de limbă spaniolă, scriitori români şi editori din cele două spaţii culturale. Ele se încheie cu aceste două spectacole-lectură din dramaturgia contemporană de limbă spaniolă, traduse în română şi regizate de doi regizori români cunoscuţi, Andrei Măjeri și Bobi Pricop.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 februarie 2018

România la cea de-a 68-a ediție a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin


Festivalul Internaţional de Film de la Berlin dă startul pe 15 februarie 2018 uneia dintre cele mai importante competiții de producţii de film din întreaga lume.

În ultimii anii, filmul românesc s-a aflat la loc de cinste în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din lume, Institutul Cultural Roman din Berlin susținând în mod constant prezența numeroaselor echipe de film la Berlinală. În cadrul celei de-a 68-a ediţii a Berlinalei au fost selectate producţii româneşti în aproape toate secţiunile importante ale festivalului.

Astfel România participă în Competiţie, secţiunea principală a festivalului, cu lungmetrajul „Nu mă atinge-mă” (“Touch me not”), filmul de debut al regizoarei Adina Pintilie. Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 și 2017, cu o distribuție mixtă de actori profesioniști (Tomas Lemarquis, Laura Benson) și persoane reale, „Nu mă atinge-mă”, este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenței umane. În cadrul acestei secţiuni sunt proiectate 24 de filme, dintre care 19 concurează pentru Ursul de Aur şi Urşii de Argint, celelalte 5 rulând în afara competiţiei.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 februarie 2016

Filmele româneşti premiate la cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, desfăşurat în perioada 11-21 februarie 2016, a anunţat sâmbată seară câştigătorii celei de-a 66-a ediţii a festivalului. Printre aceştia se numară şi două producţii româneşti: lungmetrajul independent „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, şi scurtmetrajul „O noapte în Tokoriki”, regizat de Roxana Stroe.

Prezent în secțiunea Forum, lungmetrajul independent “Ilegitim” a fost distins cu Premiul C.I.C.A.E – „Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai” (Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă). Trofeul, care reprezintă o importantă „carte de vizită” a peliculei pentru distribuitorii din întreaga lume, a fost ridicat de producătoarea Anamaria Antoci. Juriul format din Michal Matuszewski, Aistė Račaitytė, Lysann Windisch a avut de ales dintr-o listă de 44 de producții participante, din care 34 au fost proiectate în premieră mondială.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 februarie 2016

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2016

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin începe pe 11 februarie 2016. Juriului internaţional care decernează trofeele Ursul de Aur şi Ursul de Argint este prezidat de către binecunoscuta actriţă Meryl Streep şi îi are în componenţă pe Lars Eidinger (Germania), Nick James (Marea Britanie), Brigitte Lacombe (Franţa), Clive Owen (Marea Britanie), Alba Rohrwacher (Italia), Małgorzata Szumowska (Polonia).

Juriul care acordă premiul pentru cel mai bun film de debut este format din Enrico Lo Verso (Italia), Ursula Meier (Elveţia / Franţa) şi Michel Franco (Mexic). Anul acesta concurează pentru premiul în valoare de 50.000 Euro 18 filme, printre care şi pelicula „Shelley”, în regia lui Ali Abbasi, care o are ca protagonistă pe actriţa română Cosmina Stratan.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 februarie 2014

Berlinul văzut de Cosmina Stratan, noul Shooting Star românesc

“Berlinul e un oraş pe care sunt furioasă,” spune actriţa Cosmina Stratan (cunoscută din filmul „După dealuri”) la întoarcerea de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde a fost unul dintre cei 10 tineri actori europeni selectaţi în prestigiosul program internaţional Shooting Stars, ajuns acum la ediţia a 17-a (8-10 februarie 2014). Prezența Cosminei Stratan în cadrul programului Shooting Stars a fost sprijinită de Centrul Național al Cinematografiei și de Institutul Cultural Român din Berlin.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 februarie 2014

România la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin dă startul pe 6 februarie 2014 uneia celei mai importante competiţii de producţii de film din întreaga lume. Berlinale aduce anual peste 450.000 de spectatori, peste 3.000 de jurnaliști din 80 de țări, cu peste 400 de filme în program, fiind astfel după festivalul de la Cannes cel mai important eveniment cinematografic european.

În ultimii anii, filmul românesc s-a aflat la loc de cinste în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, iar Institutul Cultural Roman din Berlin susține prezența echipelor de film și ajută la organizarea standului românesc. ICR Berlin participă de asemenea și la editarea catalogului anual de filme românești prezentat la European Film Market din cadrul Berlinalei.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii